Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisianthus als snijbloem

De lisianthus is beschikbaar in veel kleuren en is uiterst veelzijdig. Kom meer te weten over de prachtige bloem en hoe je 'm verzorgt.

Kleuren en vormen van de lisianthus

De lisianthus is veelzijdig. Ze is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleurenā€¦ De bloemenblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat. De lisianthus is er in vele vormen: enkel- en dubbelbloemig, groot- en kleinbloemig en zelfs met gefranjerde bloemrandjes.

Symboliek van de lisianthus

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief; ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket!

Lisianthus combineren

Deze vrolijke bloemetjes zijn eenvoudig te combineren met andere bloemen. Met de lisianthus kun je vele kanten op. Maak een vol boeket met rozenbottels, anthurium, Cotinus en bramen. Zet ze in een stoere terracotta pot met subtiele omlijning. Zachte kleuren maken het geheel romantisch. De bloemen lijken gevangen in een liefdevol boeket.
 

Hoe moet je de lisianthus verzorgen?

  • Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
  •  Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Juist bij de lisianthus wordt het vaasleven hierdoor zeer positief beĆÆnvloed.
  • Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
  • Zorg dat er geen blad in het water hangt.
  • Zet lisianthussen niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater, lisianthusbloemen drinken veel omdat ze dun blad hebben en daardoor veel vocht verdampen.
  • Zet lisianthussen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.