Overslaan en naar de inhoud gaan

Vermijd keuzestress: de beste bloemen voor je valentijnsboeket

Geen idee wat je moet kopen voor je liefste voor Valentijn? Ga voor een klassieker en pak uit met een prachtig boeket! Keuzestress in de bloemenwinkel? Geen zorgen, we helpen je graag! 

Rozen

Geen bloem zo romantisch als de roos. De legende gaat dat toen Cupido nectar moest brengen naar de goden, hij een beetje nectar morste. Op die plek ontstond de eerste roos. Rozen zijn dus terecht een klassieker voor Valentijn. Rode rozen staan symbool voor liefde, schoonheid en romantiek. Een oranje roos staat voor verlangen, terwijl een roze roos liefde symboliseert. Witte rozen geef je aan je echte liefde. De roos is geknipt voor een klassiek boeket, maar vraag je florist gerust om een los gebonden hip boeket. 

Gerbera

Een blik op de gerbera en je wordt instant vrolijk. Een ideaal cadeau dus voor een spring-in-‘t-veld. Combineer haar in een kleurrijk boeket of ga voor een bos vrolijke gerbera’s in combinatie met wat snijgroen. De gerbera is niet alleen schattig, maar ook erg lief voor je portemonnee. Je vindt deze toppers in een waaier van kleuren: van poedertinten tot flashy knalkleuren. 

Tulpen

In de 16e eeuw stond de tulp symbool voor rijkdom. De tulp was toen erg populair en dus ook erg duur. Nu is ze al een pak betaalbaarder geworden, maar haar tijdloze klasse heeft ze gelukkig behouden. Mooi in een boeket, maar ook een topper in het gezelschap van wat simpel snijgroen. 

Alstroemeria

De alstroemeria is er eentje van het type ‘stille waters, diepe gronden’. Op het eerste zicht ziet het er een simpel bloemetje uit. Maar wacht tot ze openbloeit! Dan pronkt ze met prachtige bloemtekeningen. Ohlalala! 

Lelies

Wie in de victoriaanse tijd een boeket lelies ontving, wist het zeker: dat is mijn minnaar. Dat waren nog eens tijden! De lelie is een imposante verschijning die je in tal van kleuren vindt.  Is je lief fan van klassieke boeketten, ga dan voor witte of roze lelies. Mag het knallen? De lelie vindt je ook in opvallend rood, geel, paars en oranje. 

Freesia’s

Freesia’s pronken met een prachtige fragiele bloemen en versieren je met hun heerlijke geuren: van pittig peperachtig tot lekker zoet. Je vindt dit toppertje in wit, rood, blauw, geel, roze, paars en oranje. Er zijn zelfs meerkleurig varianten. Voor ieder wat wils dus! 

Ranonkel

Geen bloemetje zo charmant als de ranonkel. De dubbelvormige bloem heeft wat weg van een pioenroos. Wit, geel, oranje, roze, rood, paars... de ranonkel bestaat in de meest frisse lentekleuren. Prachtig in een veldboeket met bijvoorbeeld rozen of tulpen, maar ook in solo staat de ranonkel haar mannetje. 

Lisianthus

De lisianthus lijkt dan wel lief; ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket! Deze vrolijke bloemetjes zijn eenvoudig te combineren met andere bloemen. Maak een vol boeket met rozenbottels, anthurium, Cotinus en bramen.