Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo maak je zelf mooie paasdecoratie

Op een mooie paastafel hoort gepaste paasdecoratie. En dan kunnen bloemen niet ontbreken! Ga voor bloemen van het seizoen. In de bloemenwinkels en tuincentra is er nu keuze genoeg: tulpen, freesia’s, ranonkels, primula’s, gerbera’s… laat je gerust gaan!

Waarop moet je letten bij tafeldecoratie?

  • Beperk je tot maximum drie kleuren. Zo wordt het geheel niet te druk.
  • Op een wit tafelkleed past alles. Ga je toch voor een gekleurd tafelkleed? Zorg dan dat de kleuren terugkomen in je bloemen.
  • Zorg ervoor dat je bloemstukken niet te hoog zijn. Zo zien je gasten elkaar nog zitten aan tafel.
  • Kies voor je tafeldecoratie geen bloemen die een sterke geur verspreiden. Dat beïnvloedt de smaak van het eten. Zo zet je hyacinten, freesia’s en witte en blauwe druifjes best wat verder van je tafel.

5 mooie combinaties voor je paasversiering

Paasbloemen blijven een klassieker 

Altijd een klassieker: paasbloemen! Meer dan een simpel schaaltje hebben deze kleurrijke toppers niet nodig. Het frisse geel past perfect bij wit. Wie het graag wat strakker ziet, zit goed met een combinatie met zwart en wit. Of ga all the way en maak een boeket met enkel paasbloemen.

Eitjes kunnen niet ontbreken

Geen Pasen zonder… eitjes! Maak je een gerecht met eitjes? Houd de eierschalen bij en zet ze op je paastafel met wat losse ranonkels erin. Of vul ze met gipskruid, ranonkel, freesia en lentebloemen Ook mooi: papieren cupcakevormpjes of een leeg eierdoosje waarin je bloembolletjes zet. Op-en-top lentegevoel!

Met freesia's scoor je altijd

Rond de paasperiode zijn freesia’s volop beschikbaar. Je vindt je ze in tal van prachtige pastelkleuren. Vraag je florist om een boeket te maken met wat snijgroen erbij en schik ze een originele vaas zoals een simpele waterkan. Prachtig in combinatie met een wit tafellaken. Liever wat bontere paasdecoratie? Freesia’s combineren mooi met tulpen of irissen.

Maak een verzameling van kleine vaasjes 

Gerbera’s en ranonkels zijn perfect om een strak beeld te creëren. Kies verschillende tinten en zet ze in kleine vaasjes op je paastafel. Zorg voor een speels hoogteverschil. 

Alles kan een vaas worden

Heb je geen vazen? Gebruik gerust confituurpotten en flessen in verschillende vormen en formaten. Ook een oude waterkan kan perfect dienst doen als vaas. Heerlijk vintage! Ga je voor tulpen? Zorg dan dat je vaas hoog genoeg is. Tulpen groeien namelijk nog een beetje door.