Overslaan en naar de inhoud gaan

3 kamerplanten die kleur brengen in de winter

Last van een winterdip? Deze kamerplanten zorgen voor een flink shot kleur in je interieur. Zet ze in een vrolijk gekleurde bloempot en zeg vaarwel tegen je winterblues!

Kerstster

Met haar felgekleurd blad is de kerstster een echte blikvanger. Vooral bekend zijn de witte en rode kerstster. Maar wist je dat er ook crème, zalmroze, paarse, felroze en zelfs tweekleurige kerststerren bestaan? Geef twee keer per week wat lauw water. Opgelet, ze houdt niet van natte voeten. Dan verkleurt haar blad of valt het zelfs af. Als ze dorst heeft, laat ze haar blad hangen. Wanhoop niet, met wat water help je haar zo er weer bovenop. Je vindt de kerstster ook onder de naam Poinsettia. 

Amaryllis

De Amaryllis is een ideale kandidaat om kleur in je interieur te brengen: prachtige, grote, groenblijvende bladeren van wel 10 tot 60 centimeter lang, plus grote, helder gekleurde bloemen. De bloemen zijn verkrijgbaar in diverse kleurschakeringen: rood, roze, wit, oranje, geel, groen, maar er zijn ook exemplaren met gekleurde strepen en randen. De Amaryllis vind je ook als snijbloem.

Hyacint

De hyacint heeft het allemaal: eindeloos veel bloemen, een heerlijke geur en prachtige kleuren. Je vindt haar in het wit, blauw, geel, roze, oranje, rood of paars. Zet haar op een lichte plek, weg van tocht en verwarming. Veel aandacht heeft deze vrolijke geurbom niet nodig. Eens in de paar dagen een plens water is genoeg. Licht of donker, dat maakt haar niet veel uit.