Overslaan en naar de inhoud gaan

3 kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Je zou graag een kamerplant zetten, maar je vreest dat je huis te donker is? Geen nood! Deze drie leuke kamerplanten hebben weinig licht nodig en zijn heel gemakkelijk te onderhouden.

Zamioculcas

De zamioculcas is een vetplant met stevige, leerachtige bladeren waarvan de takken een beetje op veren lijken. Deze plant bewaart waterreserves in haar stelen: een keertje vergeten water te geven is dus geen ramp. Daarnaast is deze plant ook bestand tegen droge lucht en radiatoren. Draai haar wel eens regelmatig.

Polyscias

Een andere kamerplant die zich thuis voelt op een schaduwrijke plek is de polyscias. Haar bladeren zijn rond of hartvormig van vorm, vaak met gegolfde randen. Meestal zijn ze groen gekleurd, maar sommige varianten hebben ook bontgekleurde bladeren. Als je haar goed verzorgt en regelmatig verpot, kan ze 1 tot 1,5 meter hoog worden. Geef regelmatig water, maar niet te veel in één keer en voeg af en toe plantenvoeding toe.

Sanseveria

De sanseveria, ook wel bekend als vrouwentong, herken je aan de stevige, puntige bladeren die rechtop uit de aarde komen. Ze zijn (grijs)groen, gestreept, gevlekt of hebben een gele rand en krikken de luchtvochtigheid in de kamer op: goed voor je huid, ogen en luchtwegen. Hier geldt: liever wat te weinig water geven dan te veel. Bij je thuis zijn deze robuuste kamerplanten een erg makkelijke gast.

 

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl