Overslaan en naar de inhoud gaan

3 kamerplanten met bijzonder blad

Houd jij wel van een aparte look? Deze drie toppers pronken niet met opvallende bloemen, maar stelen de show met een opvallend blad. Perfect voor een modern interieur! 

Peperomia

De peperomia moet het niet hebben van spectaculaire bloemen, maar pronkt met een bijzonder blad. Ze bestaan in groene en bonte kleuren, met geribbeld of dik blad, of blaadje die wat weg hebben van boontjes. Keuze genoeg! En mooi meegenomen: de peperomia is één van de gemakkelijkste kamerplanten. Ze hebben namelijk wat weg van succulenten en houden ook vocht op in hun bladeren. Geen probleem dus als je hen een keertje vergeet water te geven, 

Bladbegonia

Iedereen kent wel de klassieke begonia met bloemen, maar wist je dat er ook bladbegonia’s bestaan? Hun gebrek aan bloemen maken ze ruimschoots goed met het fluweelachtige blad. Denk maar aan zilverachtige, rode of zelfs meerkleurige bladeren. Geef twee keer per week water. Opgepast: een bladbegonia is een stevige groeier. Zorg dus tijdig voor een grotere pot. 

Dieffenbachia

Er bestaan dieffenbachia’s met effen blad, maar vooral de bonte exemplaren zijn de moeite. Je vindt haar in het wit, groen en geel. Elke bladtekening is trouwens uniek. Opgelet: het plantensap is giftig. Houd de plant dus uit de buurt van kinderen en huisdieren. Geef een licht plekje uit de tocht. Verdwijnt de bladtekening? Dan staat ze te donker.