Overslaan en naar de inhoud gaan

3 redenen om een potchrysant in huis te halen

Chrysant is bekend als snijbloem maar de potchrysant is ook een ideale zomerbloeier voor binnen. Deze kamerplant zet met haar stralende bloemen en verrassende vormen de toon voor een vrolijke zomer.

Potchrysant: een bloem met status

Potchrysanten worden al sinds de 15de eeuw voor Christus vereerd in China. Ze hadden daar zoveel aanzien dat alleen edelen toestemming kregen om ze in huis en in hun tuin te hebben als kruid.

In de 8ste eeuw haakte Japan in, waar de keizer Potchrysant uitriep tot nationaal symbool. Het keizerlijk zegel is erop geïnspireerd en de monarchie staat er bekend als de Potchrysantentroon.

Wist je dat...

  • de potchrysant een van de weinige planten is die zich vanuit het Verre Oosten via Noordoost-Europa westwaarts heeft verspreid en gedijt in iets koelere streken?
  • de naam “gouden bloem” betekent? Potchrysant komt uit het Grieks: 'chrysos' betekent goud en 'anthemon' betekent bloem.

Daarom zal ook jij blij zijn met een potchrysant

  • het is een echte fashionista: de charme van de potchrysant zit in de bossige look en de schitterende bloemen. Die kunnen meerdere kleuren hebben, op bloeiend  vuurwerk lijken en zowel heel trendy als klassiek zijn.
  • potchrysant is een heerlijke natuurlijke luchtverfrisser met een lichtkruidige 'groene' geur.
  • deze kamerplant is makkelijk te onderhouden en bloeit lang. Kortom, het is de ideale zomerbloeier voor binnen.

Zo houd je jouw potchrysant mooi

  • potchrysant zet je best op een plaats met veel licht. Zo bloeit hij lang en rijk
  • het is een stevige verdamper dus laat hem niet uitdrogen
  • trakteer hem elke twee weken op wat plantenvoeding voor een rijke bloei
  • als je uitgebloeide bloemen weghaalt, oogt de plant mooier en kunnen nieuwe knoppen beter uitkomen.

Tip: je kan de potchrysant op verschillende manieren stylen. Speel met potten in de kleur van de bloemen, zet ze in hagelwit of inktzwart of laat hem sprankelen in polkadots of andere motieven. Het mag een beetje knallen, met deze enthousiaste zomerbloeier.

De frisse kleuren maken van potchrysant als kamerplant een verrassende zomerse persoonlijkheid die je huis én je tuintafel opvrolijkt. Ook fan? Ga je een potchrysant kopen? Laat het ons zeker weten op onze Facebook-pagina. 

Bron: mooitwatbloemendoen.nl