Overslaan en naar de inhoud gaan

Aglaonema

Deze levendige, bonte plant is in vergelijking met andere bladplanten erg makkelijk te onderhouden en stelt je niet teleur. Dat maakt hem voor beginnende (Ć©n gevorderde) plantenliefhebbers een echte aanwinst. Daarbovenop heeft deze groene kamerplant een luchtzuiverende werking en draagt hij dus bij aan een gezonder kamerklimaat.

Prachtige bladmotieven

De bladeren van de Aglaonema hebben schitterende kleuren met fijnzinnige tekeningen. De lichtgroene varianten zijn het bekendst, maar deze kamerplant is er ook met een zilveren, gele en rode gloed. Met al die verschillende dessins zal de Aglaonema zeker opgemerkt worden in je interieur. Wil je de levendigheid van deze plant extra in de verf zetten? Combineer dan eens met gelakt of gevlochten materiaal, of kunststof met reliĆ«f.  

Aglaonema

Een levendig en kleurrijk effect

Om contrasten te creĆ«ren die niet met elkaar botsen, zet je een paar verschillende Aglaonema's in verschillende formaten bij elkaar. Dit geeft een levendig en kleurrijk effect, terwijl de gelijke plantvormen en bladeren ook een rustpunt bieden. Wie toch gaat voor meer speelsheid, kan kiezen voor potten in trendkleuren als rood, blauw en groen. Combineer Aglaonema ook eens met open gevlochten materiaal, jungleprints, camouflagemateriaal of potten met uitgerekte en vervormde dessins. 

Uit het regenwoud

In het wild groeit de Aglaonema in de subtropische regenwouden van Thailand, Indonesiƫ en Maleisiƫ. Daar gedijt de plant onder het bladerdak van grotere bomen en struiken, die ervoor zorgen dat de zon de Aglaonema amper kan bereiken. De plant behoort tot de familie Araceae, oftewel Aronskelken.

Verzorgingstips

  • In de natuur groeit Aglaonema onder bomen, daarom staat deze woonplant ook thuis het best in halfschaduw tot schaduw. Gun hem wel een beetje daglicht, alleen op kunstlicht redt hij het niet.
  • Onregelmatig water geven is geen probleem. De kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben. In de winter mag de aarde zelfs een beetje indrogen. De plant twee keer per week benevelen verkleint de kans op spint.
  • Door de bladeren af en toe aan beide kanten even af te stoffen (eventueel met een vochtige doek), kunnen ze beter ademen. Dat is niet alleen goed voor Aglaonema, maar ook voor het binnenklimaat in de kamer waar hij staat. 
  • Omdat de bloemen niet zo veel voorstellen en de Aglaonema er veel energie in steekt, kunnen ze het beste worden weggeknipt, om de sierwaarde van de plant te sparen.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl