Overslaan en naar de inhoud gaan

Beaucarnea

De beaucarnea is een karakteristieke plant met brede voet en een opvallende dos van lange, krullende bladeren.

Ijzersterke kamerplant

De plant groeit haast onverstoorbaar door en laat zich door niets of niemand van haar stuk brengen. De beaucarnea wordt daarom vaak gegeven als cadeau aan beginnende studenten of bij een housewarming. Bovendien kan de plant wel tegen een stootje en stelt ze weinig eisen.

Olifantspoot

De plant kent twee wetenschappelijke namen: nolina voor de jonge exemplaren, beaucarnea voor de volwassen plant. De Nederlandse benaming is olifantspoot. De plant dankt deze aan de brede wortelknol waarin de stam van de plant onderaan eindigt. Die heeft wel wat weg van de poot van een olifant. Zo groot wordt de plant in de woning niet. In het zuiden van de Verenigde Staten en Zuid-Amerika echter, waar de beaucarnea haar oorsprong vindt, groeit ze makkelijk uit tot een boom van wel acht meter hoog.

Hoe moet je een beaucarnea verzorgen?

Zet op een lichte standplaats met voorkeur voor een plek met veel zon. De temperatuur kan variƫren tussen 5 en 35 graden Celsius. De beaucarnea kan water opslaan in de stronk en stam, waardoor droge(re) periodes geen enkel probleem zijn. Maar liever heeft ze toch af en toe wat water.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl