Overslaan en naar de inhoud gaan

Begonia als kamerplant

Iedereen kent wel de buitenbegonia, maar wist je dat er ook een kamerplantvariant van de begonia is? Of je nu houdt van kleurrijke bloemen of stoere bladen, met de begonia zit je altijd goed. Ontdek de verschillende soorten begonia en hoe je ze moet verzorgen.

Begonia’s met of zonder bloemen

De begonia heeft twee gezichten: 

  • De bloeiende versie heeft bloemetjes in het rood, roze, oranje, wit en geel, of meerdere kleuren per plant.
  • De bladbegonia moet het daarentegen hebben zijn fluweelachtige blad. Deze versie heeft dus geen bloemen, maar maakt dat ruimschoots goed met betoverende bladtekeningen. Ze zijn zilverachtig of roze, bordeauxrood of verschillende tinten groen, afhankelijk van hoe het licht valt.
Image
Begonia met en zonder bloemen
Image
Begonia als kamerplant

Waar zet je best een begonia?

Zet de Begonia op een plek met veel licht, maar niet in de volle zon in een ruimte waar het ongeveer 18°C is. Tocht en sterke temperatuurschommelingen vermijd je beter. Verschrompelt het blad van jouw begonia? Dan is het te warm voor deze kamerplant. 

Hoe een begonia verzorgen?

Geef twee keer per week water, zodat de grond vochtig blijft. Plaats een schotel onder de pot en giet daar het water in. Verwijder uitgebloeide bloemetjes en geef een keer per week wat mest. Een bladbegonia kan grote bladeren krijgen, gun hem dus op tijd een grote pot. Maart is een goed moment om te verpotten.
 

Bron: https://www.mooiwatplantendoen.nl/