Overslaan en naar de inhoud gaan

Cambria

De beste orchideeën zijn gekruist om tot de sterke, prachtige cambria te komen. Haar bloemen zijn fel van kleur en grillig van vorm. Wie er goed naar kijkt, kan er minutenlang in verdwalen. Rond 1900 maakten plantenprofessoren het eerste exemplaar, inmiddels zijn er tientallen soorten, de een nog mooier en aparter dan de andere.

Deze orchidee maakt je slimmer

En dan prikkelt de cambria ook nog eens je hersencellen. Onderzoekers hebben bewezen dat uitzicht op één plant al genoeg is om je complexe vraagstukken beter op te laten lossen. Met bijvoorbeeld een plant als de cambria in de buurt kun je dus nog beter nadenken. Een ideale studiegenoot dus, mooi voor naast je computer of als cadeau voor een intellectueel zwoegende vriend.

Hoe de cambria verzorgen?

In ruil voor het opfleuren van je huis vraagt deze eigenzinnige beauty weinig. Één keer per week water, dat is alles. Nou ja, een beetje licht, dat vindt ze ook fijn. Meer heeft ze niet nodig om haar groene stengels de lucht in te zwieren en ze af te toppen met extravagante bloemen die je huiskamer maandenlang veranderen in een exclusieve hortus botanicus. Bemest in het voorjaar en de zomer één keer per maand.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl