Overslaan en naar de inhoud gaan

Campanula

Last van een winterdip? Dan helpt de Campanula je uit de nood. Na de donkere winter brengt ze met haar vrolijke bloemen het lentelicht in huis. 

Klokvormige bloempjes

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: Campanula is Latijns voor ‘klokje’. Oorspronkelijk stamt ze uit Noord-Italië, waar ze met haar frisgroene stengels en klokvormige bloemen een hangend tapijt vormt over rotsformaties. En zo’n indrukwekkend tapijt vormen kost haar amper moeite, want de Campanula is een snelle groeier. 

Hoe de campanula verzorgen?

Zet haar in een fraaie pot en met de juiste verzorging heb je in geen tijd een indrukwekkende hangplant. Meer dan potgrond die altijd vochtig is, elke twee weken wat plantenvoeding en voldoende licht heeft ze niet nodig. Zorg dat de potgrond altijd vochtig is en geef elke twee weken wat plantenvoeding.

Waar moet je de campanula zetten?

Let op: de Campanula verdraagt geen direct zonlicht achter glas! Als je het goed aanpakt, geniet je zelfs van meerdere bloeiperiodes, die in elkaar kunnen overlopen. Om dat te bereiken moet je wel de uitgebloeide bloemen verwijderen, en de Campanula eventueel na de bloei even verhuizen naar terras of balkon.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl