Overslaan en naar de inhoud gaan

Codiaeum

De Codiaeum komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië, waar hij vaak uitgroeit tot een metershoge struik. Maar ook in huis steelt de Codiaeum de show.

Een kleurrijke kamerplant

Hij bekent kleur met zijn opvallende bladeren, die qua kleur, vorm, grootte en tekening een enorme variëteit vertonen. Spits met spikkels, ovaalvormig, groen, geel, oranje, roze, rood of een combinatie van deze kleuren: de Codiaeum heeft het allemaal. En een uitgebreide variatie in grootte en vertakking. Eén ding is zeker: saai is hij in geen geval!

Hoe de Codiaeum verzorgen?

Qua verzorging heeft deze groene kamerplant niet veel noten op zijn zang.

Plaats: Kamertemperatuur is prima, maar pas op voor te droge lucht (centrale verwarming!). Het belangrijkste is licht! Krijgt jouw Codiaeum een te donkere plek, dan kwijnt hij langzaam weg. Zijn bladeren zullen steeds minder kleurig worden. Zorg jij voor voldoende licht, dan garandeert de Codiaeum je kleur en avontuur.

Water: Houd de potgrond vrij vochtig in lente en zomer. De rest van het jaar giet je met mate. Voeg in het groeiseizoen af en toe wat plantenvoeding toe.

Verzorging: Af en toe besproeien met een plantenspuit en de bladeren regelmatig afnemen met een vochtig doekje doen wonderen.