Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze kantoorplanten fleuren je bureau op

Planten op kantoor hebben tal van voordelen. Ze brengen niet alleen kleur en leven in je werkomgeving, ze zijn ook goed voor je productiviteit. Ja, je leest het goed! Met een plant als buddy zal je beter en efficiënter werken. We sommen alle voordelen van kantoorplanten op en vertellen je welk soort plant je vanaf nu best op je bureau zet. 

De voordelen van kantoorplanten

Een kamerplant zuivert de lucht 

Kamerplanten zorgen voor een verbetering van de omgevingslucht. Ze zetten immers water, zonlicht en gassen (koolzuurgas en CO2) via de bladeren om in suikers en zuurstof. De geproduceerde hoeveelheid CO2 is minimaal. Bovendien zorgen ze voor een goede luchtvochtigheid en verkoeling. Zet je bureau dus gerust vol met kantoorplanten! 

Een kantoorplant boost je creativiteit

De oude Grieken kenden het positieve effect van de natuur al. Al wandelend in de tuin, losten ze de meest complexe vraagstukken op. Met kantoorplanten in de buurt bereik je namelijk een dieper denkniveau en kom je tot creatievere ideeën en betere oplossingen.

Kantoorplanten verminderen stress

Slaat de stress genadeloos toe? Geen zorgen, je kantoorplanten helpen je uit de nood. Onderzoek toonde namelijk aan dat ze een kalmerende werking hebben. Personen die een taak moesten uitvoeren in een kamer zonder planten hadden meer last van een hoge bloeddruk dan zij die dezelfde taak deden in een ruimte waar groen aanwezig was.

Welke soorten kamerplanten kan je op een bureau zetten?

Kies voor kantoorplanten die een tijdje zonder water kunnen en weinig onderhoud vragen.

  • De vrouwentong (Sanseveria) is een onverwoestbare kamerplant. Extra luchtzuiverende werking. Verschillende varianten.
  • De parapluplant (Cyperus alternifolius) is een soort riet dat je met de voeten in een bak water zet. Vraagt weinig onderhoud. Verhoogt de luchtvochtigheid meer dan andere planten.
  • Cactussen houden van een zonnige plek en hebben weinig water nodig.
  • Een ficus vraagt wat meer onderhoud, maar heeft een bijzondere luchtzuiverende werking. Hou de potkluit vochtig. Mooi glanzend blad.
  • Hedera heeft weinig verzorging nodig. Gedijt in schaduw.
  • De lepelplant (Spathiphyllum) heeft donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren.