Overslaan en naar de inhoud gaan

Dracaena

De Dracaena, ook wel gekend als de drakenbloedboom, is een populaire kamerplant. En met reden! De Dracaena kan tegen een stootje en is bovendien makkelijk te verzorgen. In dit artikel vertellen we je alles over deze speciale kamerplant en hoe je een Dracaena moet verzorgen.  

De Dracaena: een temperamentvolle dame...

De botanische naam Dracaena is afgeleid van het Griekse ‘drakaina’, wat vrouwtjesdraak betekent. Die naam dankt deze temperamentvolle dame aan de helderrode hars, of drakenbloed, dat enkele soorten produceren. De meeste Dracaena-soorten komen voor in Afrika, maar ook in Zuid-Azië en Midden-Amerika vinden we varianten van de drakenbloedboom. En ook in andere landen zoals België zijn ze te koop. Puntig gevormd, soms wat ronder, groen, groen met geel, groen met rood, roze: er is altijd wel een Dracaena die bij je past. 

 

Hoe moet je een Dracaena verzorgen?

Deze diva met flamboyante look lijkt op het eerste zicht misschien moeilijk te temmen, maar niets is minder waar. Geef haar voldoende licht en ze beloont je met haar prachtige bladeren in hippe kleuren en vormen in de meest trendy varianten.

  • Plaats: Zet de Dracaena op een plek met voldoende licht.
  • Water: Geef regelmatig water, maar niet te veel. Voorkom natte wortels. Benevel af en toe met een plantenspuit.
  • Voeding: de Dracaena gaat minder bloeien als hij wat zwakker is. Meer voeding geven kan een oplossing zijn.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl