Overslaan en naar de inhoud gaan

Kentia

De Kentia, ook bekend als Howea, is een imposante, frisgroene palm met een tropische achtergrond. Ze is niet alleen stijlvol, een Kentia zorgt er ook voor dat jij je goed voelt. Genoeg redenen dus om haar goed te verzorgen. Ontdek waar je deze plant het best zet en hoeveel water je moet geven om haar in topconditie te houden.

De Kentia zorgt voor zuurstof en zuivere lucht

De Kentia is een gemakkelijke kamerplant die regelmatig een nieuw lichtgroen blad geeft vanuit het hart van de plant. Die bladeren zorgen voor zuurstof en zuivere lucht in huis, waardoor jij je beter in je vel voelt. Een geknipt cadeau voor wie nog (geen) groene vingers heeft.

De Kentia palm: een kamerplant met een tropische achtergrond

De Kentia behoort tot de Arecaceae of de palmenfamilie. Een grote familie, want er zijn bijna 4.000 soorten palmen bekend. De Kentia werd in de 19de eeuw ontdekt op het Lord Howe-eiland, een eiland op zo’n 700 kilometer ten oosten van Sydney in de Zuid-Pacific. Geen wonder dat ze helemaal in haar element is bij een temperatuur tussen 20°C en 25°C. In het wild kan ze tot 12 meter hoog worden, maar in onze woonkamer houdt ze het gelukkig wat bescheidener.

Hoe moet je deze palm verzorgen?

  • De Kentia is een sterke plant en staat het beste op een plek zonder direct zonlicht, in halfschaduw. De plant kan goed tegen droge lucht.
  • Eén keer per week water geven is voldoende. Belangrijk is dat overtollig water kan weglopen, anders gaan de wortels rotten.
  • Voeg in de lente en de zomer een beetje plantenvoeding toe aan het water. De plant vindt het fijn om af en toe onder de douche te staan.

Leuk om weten

  • De Kentia heeft in de Verenigde Staten de bijnaam Hollywood Palm omdat de plant zo vaak te zien is in films.
  • Een plant haalt op de werkvloer giftige stofjes uit de lucht en vermindert stress.
  • De Kentia staat, afhankelijk van de pot, mooi in een modern maar ook een klassiek interieur.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl