Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak van je huis een jungle met deze bijzondere palmen

Een palm heeft een typische zuidelijke uitstraling in een prachtig groen palet die binnen voor veel rust zorgt. Bovendien brengt één palm brengt al een heleboel sfeer van onder de evenaar in huis. Je kende al zeker de klassieke kentia, maar had je al gehoord van cycas, livistona, caryota en rhapis?

Deze palmen doen dromen van verre streken

Met hun groene schermen, uitwaaierende bladeren en sierlijke stammen doen deze palmen je dromen van Afrika of Azië, gewoon bij je thuis. En als je er een goede band mee opbouwt, zijn het vrienden voor het leven, want deze palmen zijn echt blijvertjes, met de absolute paradijsfactor.  

Zet je palm op een voetstuk

Deze bijzondere palmen passen uitstekend in de woontrend waarin levend indoor groen steeds belangrijker wordt als oase om je in terug te trekken als de buitenwereld te druk wordt. De mooiste manier om dat harmonieuze te benadrukken is de kamerplanten letterlijk op een voetstuk te zetten of ze te combineren met symbolische elementen uit de natuur. Denk daarbij aan potten met houtsnijwerk of potten die zijn versierd met halfedelstenen.  

Van luchtzuiverende kamerplant tot palm voor beginners

Cycas, livistona, caryota en rhapis zijn niet alleen groen sieraden in huis, ze hebben ook wat extra's te bieden. Zo is cycas een prima plant voor een beginnend palmliefhebber. Livistona filtert relatief veel schadelijke stoffen uit de lucht zodat je huis een beter binnenklimaat krijgt. En allemaal zorgen ze voor een positieve invloed op de luchtvochtigheid.

Zo verzorg je deze palmen

Cycas heeft het op elke standplaats naar zijn zin. Livistona staat graag uit de zon. Caryota en rhapis geven zelfs de voorkeur aan een schaduwrijke plek. Voor al deze palmen geldt dat ze niet graag droog staan, maar ook niet tegen een voetbad kunnen: een lichtvochtige kluit is ideaal. Ze staan graag vrij. Als de punten nergens tegenaan komen, blijven ze mooi groen. In de zomer schitteren ze op je terras of balkon.