Overslaan en naar de inhoud gaan

Palm

Met een palm haal je een echte persoonlijkheid in huis. De palm is absoluut geen kamerplant die zich laat wegstoppen in een hoekje om daar vervolgens onopgemerkt weg te kwijnen. Integendeel: dankzij haar prachtige grote bladeren groeit ze al snel uit tot een grote kamerplant van indrukwekkend formaat. Ontdek hoe je deze groene kamerplant moet verzorgen.

Een palm in huis zorgt voor meer creativiteit

De palm vraagt niet alleen de nodige ruimte in je huis, ze biedt je in ruil daarvoor kostbare ruimte in je hoofd. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat een palm in je directe omgeving zorgt voor creatievere ideeën en betere oplossingen. Dat komt door het rustgevende en helende effect van de plant.

Ander onderzoek laat zien dat proefpersonen die een creatieve opdracht moeten uitvoeren dit aanzienlijk beter doen in een ruimte met een plant, dan diegenen die in een vertrek zonder plant zitten. Creativiteit gegarandeerd dus met je palm! Werk je in een creatieve sector, dan is het dus zeker de moeite waard om de palm voor te stellen als nieuwe kamerplant voor op kantoor.

Hoe palmen verzorgen?

  • Zet je palm op een lichte standplaats, bij voorkeur niet te koud. Geef regelmatig water, de palm heeft het liefst potgrond die zo gelijk mogelijk vochtig is. Echter niet te veel water, want ze houdt niet van natte voeten. Geef de palm lauwwarm water, anders krijgt ze een koudeschok.
  • Wordt ze te groot voor de plek die je voor haar hebt bedacht? De enige optie is haar verplaatsen naar een plaats waar ze wel de nodige ruimte vindt, de palm laat zich namelijk niet snoeien …

Bron: Mooiwatplantendoen.nl