Overslaan en naar de inhoud gaan

Planten niet voor mannen? Natuurlijk wel!

Een plant? Nee, dat geef je toch niet aan een man! Maar waarom niet eigenlijk? Het cliché dat planten alleen voor vrouwen zijn, mag vandaag de dag echt wel doorbroken worden. Dus mannen: haal die stoere planten in huis. En dames, verras je vriend, man, broer, vader eens met een origineel cadeau. Succes verzekerd!

Welke planten koop ik dan best?

Om meteen wat inspiratie op te doen zijn dit enkele leuke én gemakkelijke mannenplanten. Het zijn echte must haves! Zet deze planten in een stoere pot, want die maakt het helemaal af.

Ficus

De ficus is al jaren een van de populairste groene kamerplanten en kunnen met hun uiterlijk zelfs doorgaan voor een binnenstruik of een binnenboom. De verschillende soorten hebben fraaie, expressieve bladeren en kleuren. De stam en het houtwerk geven een natuurlijke en robuuste uitstraling.

Sarracenia

Deze vleesetende plant verslindt met zijn woest aantrekkelijke, zichtbare en geurende druppeltjes nectar alle insecten die in zijn koker landen. Met deze kamerplant kan je dus je vliegenmepper opbergen!

Yucca

De yucca behoort tot de Agave familie en heeft een sterke stam en spitse bladeren. De stam en de bladeren van deze planten kunnen water opslaan: ideaal voor mensen die weinig tijd willen besteden aan de zorg van een plant, maar er wel lang mee willen doen. In het algemeen geldt: hoe groter en dikker de stam, des te gemakkelijker de plant is.

Cactus

Hét voorbeeld van een stoere plant is natuurlijk de cactus. Hoewel deze stekelige en onverschrokken bad boy op het eerste zicht misschien wat moeilijk te benaderen is, is hij enorm gemakkelijk in de omgang. Zo kan hij bijvoorbeeld heel lang zonder water, dus eens een keertje vergeten water geven is zeker geen ramp!