Overslaan en naar de inhoud gaan

Rhipsalis

Een natuurlijk middel tegen stress? De Rhipsalis biedt uitkomst. Deze kamerplant zorgt voor een kalmerende werking, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Zet een Rhipsalis in je kamer, en je voelt je gegarandeerd minder gespannen. Deze kamerplant is ook nog eens een trendy dame die in elk interieur past. 

Deze kamerplant is trendy én kalmerend

Onderzoek aan de Universiteit van Surrey in Engeland toonde namelijk aan dat mensen in een kamer met kamerplanten veel minder gespannen een hun opgedragen taak uitvoerden dan de groep die dat in een ruimte zonder groen moest doen.

Ander onderzoek maakte duidelijk dat proefpersonen in een ruimte met planten een aanzienlijk lagere bloeddruk hebben dan mensen in een kamer zonder planten.

De Rhipsalis is ook nog eens een behoorlijk hippe dame, dus wanneer je een huisgenote zoekt die zowel trendy is en je in balans houdt, zit je met deze schone goed.

Cactus zonder stekels

De Rhipsalis is familie van de cactus. Ze komt voor in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, in Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. De plant groeit daar op boomstammen in de halfschaduw. Er zijn veel verschillende soorten, die in kleur en vorm behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Maar zonder stekels! De Rhipsalis is een beauty met gevoel. De Rhipsalis is bovendien een snelle groeier, die lange ranken ontwikkelt. Deze zijn erg makkelijk in model te houden. Af en toe bijknippen is voldoende.

Hoe verzorg je een Rhipsalis?

De Rhipsalis heeft geen speciale eisen qua standplaats. Geef één à twee keer per week een klein beetje water. Je kan zonder problemen een week of twee, drie op vakantie, wanneer je je Rhipsalis voor vertrek even goed in water dompelt. Staat ze in de zon dan heeft ze wat meer water nodig.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl