Overslaan en naar de inhoud gaan

Schefflera

Op zoek naar een gemakkelijke kamerplant met veel uitstraling? Dan is de Schefflera misschien iets voor jou. Deze plant is niet veeleisend; je mag 'm in het zonlicht zetten en je kan zelfs een waterbeurt overslaan zonder dit te bekopen met een verwelkte plant. Maar dat wil niet zeggen dat deze plant niet graag verwend wordt. Ontdek hoe je deze prachtige plant tevreden houdt. 

Gemakkelijke kamerplant

De Schefflera vindt zijn oorsprong in de tropen, maar doet het ook prima in gematigd warme gebieden. Geen kamerplant zo flexibel als de Schefflera. Hij vindt het geen enkel probleem wanneer je een deel van zijn bladeren of uitlopers afknipt. Hij ontwikkelt daarna gewoon nieuwe scheuten. Door dit te herhalen kun je een bonsaivorm creëren, precies zoals jij het wil.

Je vindt de Schefflera bovendien in varianten met groene, bonte en paars gekleurde bladeren. Voor elke smaak en elk interieur is er wel een passende Schefflera te vinden.

Waar zet je de Schefflera het best?

Deze gemakkelijke kamerplant voelt zich prima op een lichte, warme plaats. In tegenstelling tot veel andere woonplanten heeft de Schefflera geen problemen met direct zonlicht.

Hoe vaak moet je de Schefflera water geven?

Geef regelmatig water, maar zorg dat de potgrond nooit langer dan een paar dagen nat is. De Schefflera accepteert een keer water overslaan zonder morren. Schefflera’s houden af en toe van een frisse sproeibeurt.

Hoe deze kamerplant verzorgen?

De Schefflera heeft wel degelijk een heimelijk genoegen. Hij voelt zich namelijk geweldig wanneer je het stof, dat zich regelmatig vormt op zijn bladeren, verwijdert. Trakteer je Schefflera af en toe op een frisse sproeibeurt en hij zal stralen en glimmen van genoegen. En misschien beloont hij je wel door te gaan bloeien. Soms komt het namelijk voor dat de Schefflera binnenshuis bloemen ontwikkelt. Het zal de ultieme bekroning zijn van jullie samenzijn, dat wat hem betreft altijd in het teken zal staan van jouw geluk.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl