Overslaan en naar de inhoud gaan

Succulenten of vetplanten

Heb je geen groene vingers? Gaan jouw planten altijd dood? Haal dan eens een vetplant of succulent in huis. Deze planten hebben zeer weinig water of verzorging nodig en zijn zo haast onverwoestbaar. Waar zet je ze best in huis? En hoe moet je vetplanten verzorgen? Wij geven je alle tips en info zodat je lang kan genieten van jouw nieuwe groene vriend.

Succulenten zijn koninginnen van het overleven

De ongekroonde koningin van het overleven, dat is de vetplant. Haar officiële naam Succulent dankt ze aan het Griekse woord succus, wat sap betekent. En terecht: ze is namelijk een sappige plant, gespecialiseerd in het vasthouden van water. Dat water is voor veel soorten vetplanten van levensbelang, want oorspronkelijk komen ze voor in gebieden die worden geteisterd door droogte. Daar slagen ze er als een van de weinigen in om haast probleemloos de elementen te trotseren.

Waar moet je een succulent zetten?

Sommige soorten vetplanten houden van fel zonlicht, maar andere kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vinden vetplanten alles prima. Kijk dus goed op het plantetiket. Zo weet je perfect welke plek je succulenten verkiezen.

Hoe vetplanten verzorgen?

Alle soorten vetplanten zijn kostgangers die weinig aandacht en verzorging van je vragen. Saai? Absoluut niet! Succulenten zijn misschien geen veeleisende diva’s, maar wel een sterk karakter in de categorie ‘stille wateren, diepe gronden’. Geef regelmatig water geven in de zomer, maar hooguit maandelijks in de winter. Het motto: liever te weinig dan te veel. Rottende wortels zijn nog te vaak de oorzaak van vroegtijdige sterfte bij succulenten.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl