Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke kleuren combineren mooi met azalea’s?

Geen kamerplant zo veelzijdig als de azalea. Van snoepkleurtjes tot natuurlijke varianten, er zijn veel kleuren die mooi passen bij de azalea. 

Eén met de natuur

Met natuurlijke materialen zoals aardewerk, hout, wol, leer en glas keren we terug naar de oorsprong, naar het pure. De natuurlijke look lijkt de azalea wel op het lijf geschreven. Potten uit natuurlijke materialen in kleuren zoals baksteenrood, betongrijs, mosgroen… combineren schitterend met azalea’s.

Kleur bekennen

Vandaag geen duffe, beige interieurs meer. Kleur is overal aanwezig. Nostalgische kinderkleuren zoals het pastelkleurige vanillegeel, hemelsblauw, muntgroen doen het goed. Maar ook fluo-accenten kennen een doorbraak. Elk van deze tinten past perfect bij het kleurenpalet van de azalea gaande van wit, roze, rood tot paars. En je hoeft niet tot één kleur te beperken. Er zijn heel wat cultivars met meerkleurige bloemen zoals roze bloemen met een witte rand.

Energiek

Zet verschillende kleuren en soorten Azalea bij elkaar in verschillende hoogten voor een energieke binnenboost. En combineer de plant met grafische achtergronden voor een licht psychedelisch effect