Overslaan en naar de inhoud gaan

Zamioculcas

Zoek je een plant die weinig verzorging nodig heeft? Ga dan voor de Zamioculcas. Weinig of zeer onregelmatig water, droge lucht, te veel of juist te weinig licht: het kan de Zamioculcas allemaal niks schelen. Deze plant redt zich altijd wel.

Een ijzersterke kamerplant

In zijn exotisch ogende, leerachtige bladstengels slaat de Zamioculcas het reservewater op waar hij in tijden van schaarste op kan teren. Dat afzien zit natuurlijk in de genen van de plant. Wie wil overleven op rotsachtige grond in laaglanden of aan de voet van hooglanden in Kenia, Zimbabwe, Tanzania en Malawi moet taai, creatief en spaarzaam zijn.

De Zamioculcas kan zelfs nog een verrassing voor je in petto hebben: wordt de kamerplant goed verzorgd, dan is er een kleine kans dat hij bloemen ontwikkelt. Omdat de Zamioculcas behoort tot de familie van de Aronskelken is de bloeiwijze vergelijkbaar.

Verzorgingstips voor de Zamioculcas

  • Plaats: Licht of donker maakt niet uit.
  • Hoe groter de pot, des te groter en voller je plant wordt. Maar ook het omgekeerde geldt: hou je je Zamioculcas in een kleine pot, dan past hij zich aan en blijft hij binnen de door jou gestelde grenzen.
  • Geef eerder weinig dan veel water.
  • Draai af en toe naar het licht en de plant groeit gelijkmatig.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl