Overslaan en naar de inhoud gaan

Araucaria - Slangenden

Araucaria sp.

Deze kamerplant is een jonge boom die in pot niet te groot uitgroeit. De bladeren zijn stekels die het hele jaar groen blijven.

Eigenschappen

Kleur
groen
Grootte
400
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De plant wordt het best voor een raam bij het zuiden of westen geplaatst zodat het voldoende indirect zonlicht krijgt. Vermijd een donkere kamer want dit zorgt voor een slechtere ontwikkeling. 

Onderhoud

De Araucaria is makkelijk te onderhouden. Hij slaat een deel van het water op in zijn stam waardoor je hem niet vaak moet bevochtigen. De bladranden gaan bruin kleuren bij een teveel aan water en de bladeren kunnen ook uitdrogen bij een tekort aan water. Wanneer de bladeren een grijze gloed krijgen komt dit door de natuurlijk afbraak van de bladeren.

Dit wist je nog niet:

De Araucaria stamt af van de 'Araucarioxylon arizonicum'. Dit is een plant die al 60 miljoen jaar geleden op deze planeet voorkwam!

Kleine cultivars worden opgekweekt als bonsai of in pot als kamerplant, maar de natuurlijke vorm van deze boom is nog heel wat anders. 
In zijn oorspronkelijk leefgebied in Chili en ArgentiniĆ« wordt de boom 40 m hoog, met 1,5 m stamomtrek. Door overmatige houtkap zijn de wilde populaties sterk bedreigd. Ondertussen staat de slangenden op de lijst als 'officieel bedreigde soort' en wordt de boom in Chili erkend als natuurmonument.

Afbeelding