Overslaan en naar de inhoud gaan

Crassula

Crassula sp.

De Crassula kent zijn oorsprong in Zuid-Afrika en heeft zijn populariteit te danken aan zijn gemakkelijke onderhoud. Het is een bladsucculent, dit wil zeggen dat hij tot de vetplanten behoort en zijn bladeren gebruikt voor water opslag. Deze planten vinden hun oorsprong in droge, warme omstandigheden.

Er zijn crassula's in vele vormen en kleuren beschikbaar, allen makkelijk in onderhoud dus de perfecte plant voor mensen zonder groene vingers!

Eigenschappen

Kleur
groen
Grootte
120
Bladeren
bladsucculent, groen, lederachtig 
Zon
halfschaduw
zon
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Zet de Crassula op een zonnige plek. De plant gedijt in direct zonlicht, maar dit moet geleidelijk aan gebeuren. Zo kan de Crassula wennen aan het direct zonlicht. In de zomer kan je de Crassula op de vensterbank naast het raam plaatsen. Varianten met lichte groene bladeren kunnen niet tegen direct zonlicht. Plaats deze op een plaats met veel lichtinval, zonder direct zonlicht. 

Cultivars (Soorten)

De meest voorkomende cultivars zijn de Crassula Ovata, Crassula Hottentot, Crassula Horntree, Crassula Sunset en de Crassula Golum.

Onderhoud

In de zomer geef je de Crassula 1x per week water, in de winter mag je om de 6 weken water geven. Merk je dat de bladeren rimpels vertonen, dan geef je best water.

Dit wist je nog niet:

Deze groene vetplant krijgt ook wel de naam geldboom. Die verkrijgt hij uit Feng Shui, waar de plant symbool staat voor een nieuw begin, overvloed en voorspoed.

 

Afbeelding