Overslaan en naar de inhoud gaan

Gele treurwilg

Salix sepulcralis 'Chrysocoma'

Iedereen kent het typische beeld wel; de treurwilg in al zijn glorie naast het water. Een bankje erbij en een romantischer plekje is niet te bedenken.

Salix sepulcralis 'Chrysocoma' is een inheemse loofboom die 25 m hoog kan worden en tot wel 15 m breed. De kroon groeit breed uit en in een treurvorm. De gele takken hangen omlaag en zijn gevuld met grijsgroene bladeren. Deze zijn glad en smal elliptisch met een fijngezaagde bladrand en tot 8 cm lang.

De bloei verschijnt in mei-juni. De mannelijke slanke katjes zijn zilverkleurig en de vrouwelijke bloemen zijn geelgroen met honingklieren.

Eigenschappen

Type
boom
Grootte
2500
Bladeren
grijsgroen, glad, smal elliptisch, fijngezaagd
Wanneer planten
april
-
mei
Zon
halfschaduw
zon
Locatie
buiten
Snoeien
weinig of niet, voorjaar
Bloem
slanke katjes

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De gele treurwilg stelt weinig eisen aan de bodem. Zolang de bodem voldoende vochtig is groeit hij goed. De treurwilg wordt aangeplant langs vijvers, beken en sloten.

Onderhoud

De treurwilg heeft een mooie natuurlijke groeivorm, daarom is snoei niet echt nodig. Je kan wel de boom opkronen, dit doe je door de takken te verwijderen tot de gewenste hoogte. Zo creëer je onder de kroon een mooie open ruimte voor een bankje.

Wanneer de treurwilg te groot wordt kan je enige vormsnoei toepassen, doe dit in het vroege voorjaar.

Afbeelding