Overslaan en naar de inhoud gaan

Pluimspirea

Astilbe chinensis 'Pumila'

Astilbe chinensis 'Pumila' is de minst droogtegevoelige astilbe. Deze plant heeft een mooi wintersilhouet en is zeer geschikt als snijbloem en als droogbloem.

De bladeren zijn bronsgroen, ingesneden, getand en behaard. Pluimspirea bloeit van juli tot oktober met decoratieve, dichte, pluizige, strak opgaande aren met kleine, lila, stervormige bloempjes, die na de bloei roodbruin verkleuren en 's winters aan de plant blijven.

Eigenschappen

Type
vaste plant
Grootte
40
Bladeren
bronsgroen, ingesneden, getand, behaard
Wanneer planten
juni
-
september
Zon
halfschaduw
schaduw
Locatie
buiten
Bloem
lila, pluizige aren met kleine stervormige bloempjes
Extra
winterhard
Ph
kalkrijk
neutraal
zuur

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Pluimspirea doet het goed in de halfschaduw of schaduw, hij kan ook volle zon verdragen maar dan moet de ondergrond steeds vochtig zijn gedurende de warme zomermaanden. De plant is niet bodem specifiek en doet het goed in elke goed doorlaatbare, niet te droge grond. 
Pluimspirea kan aangeplant worden als onderbeplanting van bomen of struiken, ook als bodembedekking in een schaduwtuin komt hij helemaal tot zijn recht. 
Plantdichtheid: 6 - 12 per m²

Onderhoud

Snoei na de bloei, zo behoud je een compacte groei. De uitgebloeide pluimen kan je ook in het voorjaar terugsnoeien, zo geniet je de hele winter van de decoratieve waarde van de plant.

Dit wist je nog niet:

Pluimspirea is een mooie bijenplant, d.w.z. dat veel wilde bijen, hommels en vlinders hun nectar en stuifmeel komen halen.