Overslaan en naar de inhoud gaan

Je haag planten of snoeien: een klus voor je tuinaannemer?

Wil je graag een haag aanplanten? Of heeft je haag dringend nood aan een snoeibeurt? Dan kan je terecht bij een tuinaannemer. Hij weet alles over de aanplanting, de correcte snoeitechnieken en de juiste timing.  

Welke soort haag kies ik?

Er zijn heel wat verschillende soorten haagplanten. De haagbeuk bijvoorbeeld: een dichte haag met sterke takken die ’s winters zijn beukachtige blad verliest. Er is natuurlijk ook de taxus, een conifeer die zich strak laat snoeien of de liguster, een snel groeiend en groenblijvend exemplaar. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden. Op onze pagina over haagplanten vind je een volledig overzicht van de verschillende soorten. Voor het maken van de juiste keuze helpt je tuinaannemer je graag verder.

Image
Taxus baccata en Rosa Schneewittchen
Image
Haagbeuk

Het geheim van een mooie, volle haag?

Regelmatig snoeien en onderhouden is de boodschap. Dit geeft je haag een echte verjongingskuur en het zorgt voor licht. Zo zal je haag binnenin niet kaal worden.

Wanneer laat ik nu best snoeien?

Dat verschilt van soort tot soort en hangt af van het groeitempo van je haag. Over het algemeen kan je wel stellen dat hagen minstens één snoeibeurt per jaar nodig hebben. Snoei niet tijdens droog en warm zomerweer, dat geeft verbranding.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.