Overslaan en naar de inhoud gaan

Met bloeiende planten op het terras ben je klaar voor de lente

Geen betere plek om van de eerste zonnestralen te genieten dan het terras. Met een stoel of comfortabele zetel kom je al ver, maar een aantal kleurrijke lentebloeiers maken jouw terras nog veel leuker.

5 bloeiende planten voor op je terras

  • Viooltjes laten zich niet doen door een vorstprik en zijn onbetwiste bloeikampioenen. Geweldig toch? Knip uitgebloeide bloemen weg en geniet van de bloei tot de zomer.
  • De sleutelbloem (Primula) blijft een topper. De combinatie van de paarse, gele, rode, roze of witte bloemblaadjes met het geel hart is prachtig. Er bestaan zelfs tweekleurige soorten.
  • De witte, rode of roze madeliefjes (Bellis) combineren gemakkelijk met andere planten. Geef niet te veel water en verwijder uitgebloeide bloemen en gele blaadjes.
  • Wildemanskruid (Pulsatilla) bloeit van april tot mei met rode, roze, wit en violetblauwe bloemen.
  • Longkruid (Pulmonaria) bestaat in rood, roze, wit en violetblauw. Voelt zich goed thuis in de schaduw van heesters. Bloeit van maart tot mei.

Ook deze lentebloeiers mogen niet ontbreken

  • De Helleborus orientalis is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren: rood, wit, roze, paars, ... Ook de meerkleurige varianten bestaan in vele kleuren. De Helleborus bloeit van februari tot april. En ook als je op zoek bent naar een bloem die het in de winter goed doet, zit je bij de Helleborus goed want deze planten kunnen zelfs vorst overleven.
  • De voorjaarsmargriet draagt van april tot mei gele bloemetjes. Blijft liever uit de volle zon.
  • Het peperboompje (Daphne mezereum) kan ook in een pot. In februari en maart heerlijk geurende roze of witte bloemen.

TIP: Voorjaarsbloeiers zoals madelief, sleutelbloem en viooltje zijn gemakkelijk te combineren. Heb je graag dat het knalt? Ga voluit en creëer een bonte mix. Liever wat eenvoudiger? Kies dan voor één of twee kleuren.

Ga dus aan de slag met de mooiste lentebloeiers, trek naar buiten en geniet van de eerste zonnestralen!