Overslaan en naar de inhoud gaan

Rozen planten, hoe doe je dat?

Rozen zijn een van de meest populaire planten. En terecht! Ze zijn er niet enkel prachtig uit, sommige varianten verspreiden ook nog eens een heerlijke geur. Genoeg redenen dus om ook in jouw tuin rozen te planten. Maar hoe doe je dat nu, rozen planten? Volg onze tips.

Waar moet je rozenstruiken planten?

Rozen verkiezen een standplaats in de zon en in de wind. Het zijn echte zonnekloppers! Je mag geen rozen planten op een plek waar al rozenstruiken hebben gestaan. De grond is dan verarmd en heeft wat tijd nodig om bij te komen.

Welke grond verkiezen rozen?

Rozen groeien het best in neutrale grond met een beetje leem. Maak de grond eerst plantklaar. Meng voldoende compost of potgrond in de plantput.

Wanneer rozen planten?

De beste planttijd voor rozen is begin november. Rozen planten in de herfst heeft het voordeel dat de naakte wortels snel zullen aanslaan in de nog lauwe grond, daardoor lopen de planten in het voorjaar vlotter uit. Ook in het voorjaar kan je rozen planten. Let er wel op dat het niet vriest!

Hoe rozen planten?

Waar en wanneer je rozen moet planten, weet je nu al. Maar hoe begin je eraan? Wij geven je een aantal tips zodat je jouw rozen correct kan aanplanten. Nog even geduld en je geniet volop van rozen in de tuin!

  • Rozen planten begint bij een goede bodem. Zorg ervoor dat de grond gezond is, met voldoende humus
  • Maak een ruim plantgat (ca. 50x50 cm)
  • Mix de uitgegraven grond met bodemverbeteraar voor rozen
  • Plant de rozen in het gat en druk de grond goed aan
  • Geef regelmatig voldoende water, vooral in het eerste jaar