Overslaan en naar de inhoud gaan

3 x water in de tuin

Je hebt heel wat mogelijkheden als je water wilt in je tuin: een mooie, stille plantenvijver, een zwembad of misschien wel een heuse zwemvijver? Bespreek je droomvijver met je tuinaannemer. Samen kunnen jullie beslissen wat het beste bij jou en je tuin past. Jij mag dromen, je tuinaannemer zorgt voor een vlekkeloze aanleg.

Een vijver?

Waar vroeger een siervijver een ronde of onregelmatige vorm had, zijn er nu veel meer mogelijkheden. Denk maar aan een strak aangelegde vijver die naadloos aansluit bij je terras. Of zie je toch liever een natuurlijke vijver die perfect geïntegreerd is in het landschap? Wil je graag drijfplanten in je vijver of andere vijverplanten? Je tuinaannemer kan het allemaal voor je aanleggen.

Of een zwembad?

Een tweede optie om te genieten van water in de tuin is een zwembad. Je kan kiezen uit verschillende opties: opzetbaden, elementbaden, monoblocks, betonnen zwembaden… voor elke tuin is er een gepast zwembad.

Of liever een zwemvijver?

Kan je niet kiezen tussen een vijver of een zwembad? Ga dan voor een zwemvijver. Een zwemvijver wordt gereinigd en gefilterd zonder toevoeging van chemische producten en vraagt, als hij goed werd aangelegd, een minimum aan onderhoud. Enkele dingen waarmee je tuinaannemer rekening houdt: de verhouding met de oppervlakte van de tuin, de grootte van de filterzone, de eventuele installatie van een pomp... Een zwemvijver aanleggen is duidelijk een specialistenklus.

Hier vind je een tuinaannemer in je buurt.