Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo houd je je terras levendig in de herfst

Ligt je zomerterras er uitgeblust bij? Laat het niet aan je hart komen, en pimp je terras nu met een paar stevige herfsttoppers. Planten met zwier en kleur zijn dé gangmakers van het herfstterras. 

Vrolijke herfstbloeiers, vurige struiken, wuivende grassen en een paar groenblijvers zorgen nog voor maanden sfeer en kleur.

In vuur en vlam

Een paar kleurrijke struiken, meer heb je niet nodig om je terras in herfstmodus te brengen. Leucothoe ‘Zeblid’ pakt uit met spectaculair glimmend blad met opvallende paarsrode tippen, Nandina domestica kleurt flitsend dieprood. Deze ‘hemelse bamboe’ groeit langzaam en kan goed tegen droogte – geweldige voordelen voor een terrasplant. Beide struiken doen het erg goed op een terras met wat minder zon. Voeg wat chrysanten toe, die vind je nu volop in het tuincentrum. Kies één grote pot als blikvanger, of combineer meerdere kleine, als je het liever speels houdt. Chrysanten zorgen tot de eerste vorst voor massa’s kleur.  

terras

Op en top elegant

Tal van vaste planten staan nu nog prachtig in bloei. Asters zijn samen met herfstanemonen de sterren van de najaarstuin. Ze doen het ook erg goed in pot. Anemone x hybrida ‘Honorine Jobert’ brengt met haar witte bloemen op ijle stelen extra elegantie en zwier op je terras. En ook al ziet de plant er frêle uit, geen herfstwind krijgt haar omver.  

koppel op terras

TIP

Breng extra leven op je terras, en hang voedersilo’s voor de vogels op, in de buurt. 

Siergras met schwung

Geef je herfstterras zwier! Tal van siergrassen showen nu hun pluimen én hun warme herfstkleuren. Geef Pennisetum x advena ‘Rubrum’, met opvallend donkerrood blad en slanke, overhangende rozerode pluimen, een ereplekje op je terras, deze blikvanger verdient alle aandacht!  

Image
koppel op terras
Image
planten op vensterbank

TIP

Verander je decor regelmatig. Verschuif potten die er even minder aantrekkelijk uitzien naar achteren, en breng de mooiste bloeiers naar voren.