Overslaan en naar de inhoud gaan

Met deze voorjaarsbloemen haal je de lente in huis

Korte dagen, koude nachten, grijze lucht en weinig zonlicht… Je zou voor minder hopen dat de winter snel weer voorbij is. De lente loert in januari en februari nog niet meteen om de hoek maar gelukkig kan je in die periode de lente wel al naar binnen brengen. Hoe? Met voorjaarsbloemen natuurlijk! Deze bloemen zijn het ideale medicijn tegen een winterdip.

3 voorjaarsbloemen die je huis meteen opfleuren

  • Tulpen: de altijd vrolijk uitziende tulp is in verschillende kleuren beschikbaar: wit, rood, geel, paars, … Of je nu voor één kleur kiest, of voor een bonte mix, van een boeket van deze voorjaarsbloemen word je instant gelukkig. Maar er zijn ook andere manieren om te genieten van deze lentebloemen, zoals bijvoorbeeld in een tulpenkrans. Hieronder lees je er meer over.  
  • Hyacinten: met zijn krullerige blaadjes, sprankelende lentekleuren en zijn heerlijke geur is de hyacint het soort bloem waar een mens blij van wordt. Hyacinten zijn beschikbaar in wit, roze, blauw, paars, geel of oranje
  • Narcissen: als de narcissen bloeien, is de lente niet veraf. Knalgeel of in combinatie met wit, het maakt niet uit: narcissen zorgen voor zonneschijn in huis.

4 atypische manieren om lentebloemen in huis te halen

Hyacinten in een leuke pot of een boeket tulpen in een prachtige vaas, daar fleurt je huis zo van op. Wie echter graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kan de bolletjes en bloemen verwerken tot een origineel levend kunstwerkje.

1. Maak een tulpenkrans

Wat dacht je van een lentekranst in plaats van een kerstkrans? Met enkele bosjes snijtulpen kom je al heel ver. Je steekt ze gewoon in de Oasis. Zie je nog stukjes groen tevoorschijn komen van het steekschuim? Bedek dit dan met mos. Efficiënt en mooi!

2. Maak kokedama’s met bollen

Een kokedama met bijvoorbeeld hyacinten en narcissen maak je in een mum van tijd. Omdat de bollen zichzelf voorzien van voedsel blijven ze lang mooi en hoef je in de mosbollen geen potgrond of kooltjes te voorzien.

Wikkel mos rond de bol en steek dit voorzichtig vast. Je kan de kokedama met nylondraad vervolgens ophangen om een leuk plekje in huis.

3. Style verschillende bloembollen in glazen bokalen

Upcycle je lege bokalen en maak er een kunstwerkje mee! Haal de aarde van de bol. Was de bolplantjes goed uit zodat je mooie witte wortels ziet. Doe een klein bodempje water in je bokalen en plaats hier de bollen in. Combineer verschillende soorten bollen en kleuren met verschillende soorten potjes.

4. Maak een overdadig tulpenboeket

Tulpen lenen zich er uitstekend toe om indrukwekkende boeketten van te maken. Koop verschillende soorten en kleuren tulpen en plaats ze allemaal samen in een glazen vaas met een brede opening. Instant lentegeluk!