Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoornviooltje

Viola cornuta

Ontdek de betoverende schoonheid van hoornviolen (Viola cornuta), een charmante en veelzijdige bloemsoort die je tuin, borders en potten in een kleurrijk paradijs transformeert. Met hun prachtige bloemen in een breed scala aan tinten, van levendige paars, geel en blauw tot zachte roze en wit, bieden hoornviolen een overvloed aan uitvoeringen om elke tuinliefhebber te bekoren.

Deze winterharde planten gedijen goed in de volle zon of lichte schaduw en vereisen weinig onderhoud. Van de compacte en overvloedig bloeiende 'Sorbet' Series tot de majestueuze en opvallende 'Princess Series', er is een hoornvioolvariëteit voor elke smaak en tuinstijl. Laat je betoveren door de gratie en pracht van hoornviolen terwijl ze je buitenruimte transformeren in een oase van kleur en geur.

Eigenschappen

Kleur
meerkleurig
Type
vaste plant
Grootte
20
Wanneer planten
april
-
september
Zon
zon
halfschaduw
Ph
neutraal

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Hoornviolen zijn bloeiende planten die tuinen, borders, potten en hangmanden kunnen opfleuren. Ze groeien het beste in gebieden met helder, indirect zonlicht en goed doorlatende grond. Hoewel ze winterhard zijn, hebben ze enige beschutting tegen harde wind nodig. Plant ze op een locatie met voldoende ruimte en zorg voor regelmatig water geven en bemesten. Hoornviolen kunnen gebruikt worden in verschillende tuinomgevingen en voegen kleur toe aan de omgeving.

Cultivars (Soorten)

Hoornviolen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en variëteiten. Populaire keuzes zijn onder andere de 'Sorbet' Series met een breed scala aan kleuren, de gevarieerde  'Horned Violet Mix', de opvallende 'Princess Series' met grote bloemen, de veelkleurige 'Penny' Series en de elegante 'Etain' met crèmekleurige bloemen. Elke variëteit voegt prachtige kleuren toe aan je tuin, borders of potten. Kies degene die je het meest aanspreekt en geniet van de schoonheid en charme van hoornviolen in je buitenruimte.

Onderhoud

Het onderhouden van een Viola cornuta is eenvoudig. Zorg voor regelmatig water geven, bemest de planten om gezonde groei en bloei te bevorderen, verwijder uitgebloeide bloemen, snoei indien nodig en bescherm ze tegen plagen en ziekten. Ze staan graag in een goed gedraineerde en lichtvochtige bodem. Door ze in een koele plek uit de felle zon te houden, blijven je bloemen langer mooi. Met deze basisverzorging zullen hoornviolen bloeien en je tuin of potten opfleuren met hun kleurrijke bloemen.

Dit wist je nog niet:

  • De violetkleurige bloemen groeien van mei tot juni en zijn eetbaar.
  • De tweejarige soorten kunnen groeien in rotstuinen en borders.
  • Doordat het bloempje niet zo groot wordt, is bemesting niet noodzakelijk en is het dus altijd tevreden.

 

Afbeelding
Viola cornuta