Overslaan en naar de inhoud gaan

Knolbegonia

Begonia x tuberhybrida

Ontmoet de schitterende Begonia x tuberhybrida, een verbluffende bloeiende plant die elke tuin of binnentuin kan transformeren met zijn weelderige bloemen en opvallende kleuren. Met deze grote verscheidenheid en variëteiten om uit te kiezen, is deze Knolbegonia een ware blikvanger die je tuin, terras of balkon tot leven brengt. Van de betoverende 'Nonstop' met zijn langdurige bloei tot een elegante 'Picotee' met zijn contrasterende bloemranden, en van de sierlijke 'Ruffled' met zijn golvende bloembladen tot de weelderige 'Doublet' met zijn dubbel bloemen, er is een Knolbegonia voor elke smaak en stijl. Leer meer over het onderhoud van deze prachtige plant, inclusief tips voor water geven en beschermen tegen vorst. Duik in de betoverende wereld van de Begonia x tuberhybrida en ontdek hoe je kunt genieten van zijn schoonheid en kleurenpracht.

Eigenschappen

Kleur
geel
oranje
rood
roze
wit
Type
perkplant (éénjarige)
Zon
halfschaduw
Locatie
buiten
Ph
neutraal
zuur

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Knolbegonia groeit het beste op een beschutte locatie met helder, in indirect licht. plaats de plant in de buurt van een raam met gefilterd licht of onder een lichte schaduw zorg ervoor dat de temperatuur tussen 15°C en 24°C blijft en vermijd tochtige gebieden. De begonia houdt van een vochtige omgeving, maar zorg voor voldoende luchtstroom en schimmelproblemen te voorkomen. Gebruik goed doorlatend grond met organisch materiaal en zorg voor afwateringsgaten om overtollig water te laten weglopen. Bescherm de plant tegen wind en regen. 

Cultivars (Soorten)

Knolbegonia's zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige variëteiten. Enkele populaire soorten zijn onder andere 'Nonstop' met langdurige bloei, 'Pendula' met hangende bloemen, 'Picotee' met contrasterende randen, 'Ruffled' meet golvende bloembladen en 'Doublet' met volle, dubbele bloemen. Elk van deze variëteiten voegt kleur, textuur en schoonheid toe aan tuinen en bloembedden. Er zijn nog vele andere hybriden en variëteiten beschikbaar, waardoor er voor elke voorkeur en stijl een geschikte tubereuze begonia te vinden is.

Onderhoud

Om een Knolbegonia te onderhouden, is regelmatig water geven belangrijk, maar vermijd overbewatering. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen. Bescherm de plant tegen vorst in koude klimaten. Controleer regelmatig op plagen en ziekten en neem indien nodig maatregelen. Met deze zorgstappen kun je de Knolbegonia gezond houden en genieten van zijn prachtige bloemen.

Afbeelding
Grootbloemige begonia