Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisianthus

Eustoma

Eustoma, ook wel bekend als de prachtige Lisianthus, is een bloem die de harten van velen verovert met zijn betoverende schoonheid en veelzijdige uitvoeringen. Met zijn weelderige en kleurrijke bloemblaadjes, varieert de Eustoma van enkele tot dubbele bloemen, en van effen kleuren tot gestippelde en tweekleurige variëteiten. Of het nu gaat om de klassieke enkele bloemvorm die een vleugje elegantie toevoegt aan boeketten, de weelderige dubbele bloemsoorten die prachtige bloemstukken creëren, of de speelse Sprinkles met hun gestippelde patronen, de Eustoma biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve arrangementen. Met de juiste verzorging, zoals regelmatig water geven, voldoende licht, bemesting en snoei, kan deze bloem zijn schoonheid behouden en je betoveren met zijn langdurige bloei. Ontdek de magie van Eustoma en laat je inspireren door de prachtige uitvoeringen die deze bloem te bieden heeft.

Eigenschappen

Kleur
paars
roze
wit
Type
vaste plant
Grootte
60
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen
buiten

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Eustoma, ook bekend als Lisianthus, is een prachtige bloem met langdurige bloei. Om een Eustoma goed te plaatsen, moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren. Zorg voor helder, indirect licht. Houd de temperatuur gematigd, tussen 18-24°C. Vermijd te droge omstandigheden en zorg voor een goed doorlatende potgrond. Geef regelmatig water, maar laat de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten. Bescherm de plant tegen tocht en sterke wind. Met deze tips kun je de juiste locatie vinden voor je Eustoma en ervoor zorgen dat hij goed gedijt en bloeit.

Cultivars (Soorten)

Lisianthus is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. De enkele bloemvorm is het meest voorkomend, terwijl de dubbele bloemsoort een weelderige uitstraling heeft. Mini Eustoma's zijn perfect voor decoratieve arrangementen, terwijl Sprinkles variëteiten een speels gestippeld patroon hebben. Aurora Eustoma's hebben een tweekleurig effect en Rosita's hebben grote, opvallende bloemen. 

Onderhoud

Om een Lisianthus goed te onderhouden, geef je regelmatig water, zorg je voor helder, indirect licht en een gematigde temperatuur. Bemest met een evenwichtige vloeibare meststof en snoei regelmatig om de groei te bevorderen. Ondersteun lange stelen indien nodig en controleer op ziekten en plagen. 

Afbeelding
Lisianthus