Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekresultaten

598 plant(en) gevonden
397 resultaten gevonden

Plantengids

Bedankt om je in te schrijven

Bedankt voor je vraag

Winterse bloembakken

404

403

Kamerplanten

Je vindt kamerplanten in alle maten, kleuren en vormen. Lees hier alles over de verschillende soorten kamerplanten, hoe je kamerplanten moet verzorgen, welke type kamerplant het best in jouw woonkamer past...

Bloemen

Niets zo mooi als bloemen in huis, of je boeket bloemen cadeau kreeg of voor jezelf een bos bloemen haalde bij je favoriete bloemenwinkel. Ontdek hier alles over je favoriete snijbloemen, hoe je best presenteert en hoe je bloemen moet verzorgen.

Tuinplanten

Tuinplanten maken je tuin compleet. Bomen, hagen, struiken, klimplanten, vaste planten... een tuinplant zorgt voor sfeer en kleur in je tuin. Ontdek hier alles over de verschillende soorten tuinplanten, hoe je ze moet verzorgen en hoe je buitenplanten moet snoeien.

Tuinadvies

Iedereen kan af en toe wat tuinadvies gebruiken. We geven je graag tips over tuininrichting, hoe je je gazon moet onderhouden en verzorgen, hoe je ziekten en plagen kan voorkomen...

Tuininrichting

De basis van een mooie tuin is een goede tuininrichting. Lees hier alles over het inrichten van moderne tuinen, stadstuinen en nog veel andere soorten tuinen, welke planten bij de verschillende stijlen horen, hoe je de juiste planten uitkiest en nog veel meer. 

Ziekten en plagen

Bomen

Bomen zijn onmisbare tuinplanten. Ze zorgen niet alleen voor schaduw, maar brengen ook structuur en kleur in de tuin. Lees hier alles over de verschillende soorten bomen, hoe je bomen moet planten, snoeien en verzorgen. 

Struiken of heesters

Heesters of struiken zijn houtige planten die vanaf de bodem vertakken en winterhard zijn. Ontdek verschillende soorten heesters en hoe je ze moet planten, verzorgen en snoeien.

Bomen, planten en snoeien

Vaste planten

Vaste planten zijn onmisbare tuinplanten. Lees hier over de verschillende soorten vaste planten en hoe je vaste planten verzorgen moet.

Haagplanten

Hagen zorgen niet alleen voor een afscheiding, maar geven ook structuur. Ze bepalen het beeld van de tuin. Lage, halfhoge of hoge hagen... strak gesnoeid of natuurlijk los. Keuze genoeg! Ontdek hier de verschillende soorten haagplanten, hoe een haag planten of een haag snoeien…

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn meestal sterke en snelgroeiende planten die van nature vrij laag blijven, breed uitgroeien en voor een mooi dicht tapijt zorgen. Zo krijgt onkruid geen kans. Bovendien groeien veel bodembedekkers graag waar anders niet veel planten leven: de schaduw. Er zijn verschillende soorten bodembedekkers zoals groenblijvende bodembedekkers en bodembedekkers tegen onkruid. Ook zijn er bepaalde planten die uiterst geschikt zijn als bodembedekker zoals rozen en coniferen.

Vijverplanten

Een vijver is een zegen voor de biodiversiteit. Vogels en zoogdiertjes komen er drinken, kikkers en insecten leggen er hun eitjes in, libellen jagen er op muggen… Kortom, een vijver zorgt voor leven in de brouwerij! Ideaal is een vijver die voor een derde bedekt of beplant is. Ga voor voldoende variatie en combineer de verschillende soorten vijverplanten. Zo kan je het onderhoud van de vijver beperken.

4 tips voor een boeket dat lang mooi blijft

Je hebt extra lang plezier van je boeket bloemen als je volgende richtlijnen in acht neemt:

Meer dan een boeket bloemen

Een mooi boeket bloemen gekocht voor Moederdag? Daar hoort een originele verpakking bij. Bloemen komen nog beter tot hun recht in een leuke vaas en van een eigen creatie wordt je mama helemaal blij! Snuister hier in onze leukste doe-het-zelftips en ga aan de slag!