Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoekresultaten

571 plant(en) gevonden
341 resultaten gevonden

Anthurium

De Anthurium is een exotische kamerplant met glimmende bladeren en opvallend gekleurd schutblad. Zijn veelzijdige look past zowel in een klassiek als een modern interieur.

Hoe bodembedekkers planten en onderhouden?

Bodembedekkers zijn meestal sterke en snelgroeiende planten die van nature vrij laag blijven, breed uitgroeien en voor een mooi dicht tapijt zorgen. Zo krijgt onkruid geen kans. Bovendien groeien veel grondbedekkers graag waar anders niet veel planten leven: de schaduw. Bonus: bodembedekkers planten en onderhouden helemaal niet moeilijk. Handig!

Siergrassen

Siergrassen vragen weinig onderhoud en zijn het hele jaar door decoratief. Handig toch? Je hoeft je grassen maar één keer per jaar te missen, bij de overgang van februari naar maart. Dan moet je siergrassen snoeien. Maar geen nood, snel daarna staan je siergrassen weer paraat.

Helleborus planten

De Helleborus wordt ook wel kerstroos genoemd. Deze wintergroene plant is een van de meest geliefde vaste planten in de tuin. Deze ijzersterke planten met prachtige bloemen brengen al vroeg kleur in de tuin.

Helleborus

De Helleborus wordt ook wel kerstroos genoemd. Deze wintergroene plant is een van de meest geliefde vaste planten in de tuin. Deze ijzersterke planten met prachtige bloemen brengen namelijk al vroeg kleur in de tuin. Ontdek de verschillende soorten Helleborus en hoe je deze winterharde planten moet verzorgen.

Camelia, een spectaculaire groenblijvende heester

De Camelia is een groenblijvende heester met een mooie winterbloei. Ontdek hier de verschillende soorten en hoe je deze plant het best verzorgt.

Rozen planten, hoe doe je dat?

Rozen zien er niet enkel prachtig uit, sommige varianten verspreiden ook nog eens een heerlijke geur. Genoeg redenen dus om ook in jouw tuin rozen te planten. Maar hoe doe je dat nu, rozen planten? 

Met deze tuinplanten krijg je meer vogels in je tuin

Vogels zijn dol op planten die heerlijk geuren en prachtige bloemen en bessen dragen. En dat is ook leuk voor ons! Met onze tips en aanraders heb je gegarandeerd veel vogels in de tuin.

De mooiste bladplanten voor je border

Bladplanten zijn belangrijk in je tuin. Een plant staat namelijk altijd langer in blad dan in bloei. Experimenteer in je border naar hartenlust met allerlei vormen, maten en kleuren.

Kleuren kiezen voor je plantenbakken

Bloemen en planten vind je in duizenden kleuren. Met onze tips en aanraders kies je de perfecte kleurencombinaties voor je plantenbakken.

Bijenplanten voor je tuin

Als het met de bijen en hommels slecht gaat, komen ook de planten in de problemen. Zij zorgen namelijk voor de bestuiving en vruchtzetting. Reden te meer dus om bijen en hommels naar je tuin te lokken!

Vlinderplanten voor je tuin

Vlinders zijn dol op de nectar van bloemen. Maar ook planten kunnen niet zonder vlinders. Met deze aanraders en tips maak je van je tuin een vlinderparadijs.

Elke maand leuke zomerbloeiers in je bloembak

Ontdek per maand welke zomerbloeiers jouw bloembakken opfleuren.

Oever- en moerasplanten

Oever- en moerasplanten staan net over de vijverrand, in het moerasgedeelte of de natte oever van je vijver.

Klimplanten

Als je klimplanten juist plant en verzorgt, moet je er weinig naar omkijken. Ze zijn bovendien ideaal om een lelijke muur te verbergen of een saaie schutting op te vrolijken. Ontdek de verschillende soorten klimplanten.

Vaste planten met bloemen

Vanaf mei komt de lente stilaan op kruissnelheid en dat zie je ook in de tuin. Vooral vaste planten met bloemen laten zich van hun mooiste kant zien. Het hele jaar door een festival van kleurige bloemen in de tuin? Het kan met vaste planten.

Chrysanten

Chrysanten worden vaak bestempeld als ouderwets en saai. Zonde, want deze veelzijdige herfsttoppers hebben heel wat meer in hun mars. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, behalve blauw. Van nature vormt een chrysant een rond, bossig kussen van bloemen, maar je vindt haar ook als piramide of miniboompje.

Narcissen

Van knalgeel tot romig en hagelwit, soms gesierd met een feloranje kroontje – narcissen brengen altijd een vleugje lente in huis. Niet alleen staan narcissen altijd heel vrolijk, sommige verspreiden eveneens een heerlijke geur, die ook al aan het voorjaar doet denken. In de volksmond is de narcis ook gekend als paaslelie of paasbloem.

Schaduwplanten voor je terras

Hoewel veel terrasplanten echte zonnekloppers zijn, hoef je schaduwplekjes niet leeg te laten. Er zijn een heleboel planten die ook in halfschaduw of schaduw in hun nopjes zijn. Wij zochten enkele aanraders voor je uit.

Klimrozen

Rozen bestaan in allerlei maten, kleuren en vormen. Ontdek de verschillende soorten klimrozen en hoe je ze moet planten.

Soorten rozen

Wist je dat er veel verschillende soorten rozen zijn? We zetten ze even voor je op een rijtje.