Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinese roos

Hibiscus rosa-sinensis

Chinese roos, ook wel bekend als de Hibiscus rosa-sinensis, is een prachtige en veelzijdige bloeiende plant die een opvallende toevoeging kan zijn aan elke tuin of binnenruimte. Met zijn levendige en kleurrijke bloemen in verschillende uitvoeringen, zoals dieprood, felgeel, zachtroze en helder oranje, trekt deze plant zeker da aandacht. Of je nu op zoek bent naar een eyecatcher voor je tuin, een bloeiende struik voor je terras of een blikvanger voor binnen, de Hibiscus rosa-sinensis biedt een scala aan mogelijkheden. Met het juiste onderhoud en de juiste verzorging kan deze prachtige plant groeien en een ware bloemenshow geven, waardoor je kunt genieten van zijn spectaculaire schoonheid.

Eigenschappen

Kleur
rood
Type
heester of struik
Wanneer planten
april
-
oktober
Zon
zon
halfschaduw
Locatie
binnen
buiten

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De Hibiscus rosa-sinensis, ook wel bekend als de Chinese roos, groeit in de zomer het beste buiten op een beschutte warme plek en in de winter binnen op een lichte plaats met een temperatuur van 12/18°C. Vanaf dat de vorstperiode voorbij is, mogen de planten buiten staan. De plant houdt van een vochtige bodem, dus besproei de bladeren regelmatig als je in een droog klimaat woont. Gebruik goed doorlatende vruchtbare grond en zorg voor beschutting tegen sterke wind. 

Cultivars (Soorten)

Hibiscus rosa-sinensis is een veelzijdige plant met verschillende cultivars. Enkele populaire cultivars zijn onder andere Hibiscus syriacus, Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu', Hibiscus syriacus 'Woodbridge' en Hibiscus syriacus 'Red Heart'. Hibiscus syriacus staat bekend om zijn winterhardheid en diverse kleuren, terwijl 'Oiseau Bleu' indruk maakt met zijn prachtige blauwe bloemen. 'Woodbridge' biedt gorte paarse bloemen en 'Red heart' trekt de aandacht met zijn witte bloembladen en donker rood hart. Elke soort voegt unieke schoonheid toe aan landschappen en tuinen, waardoor ze geliefd zijn bij liefhebbers van bloeiende planten.

Onderhoud

Om een Chinese roos goed te onderhouden, is regelmatig water geven, bemesten en snoeien belangrijk. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde metststof. Snoei na de winter net voordat het terug begint de groeien. Bescherm de Hibiscus tegen vorst en controleer regelmatig om ziektes en plagen. Plaats de plant op een beschutte warme plek. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de Hibiscus rosa-sinensis gezond en mooi houden.

Afbeelding
Hibiscus rosa-sinensis