Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit kan je in december in de tuin doen

Het mag dan wel al een tijdje koud of regenachtig zijn, in december begint de winter pas echt. In de tuin is dit een heel rustige maand waarin je uitkijkt naar het voorjaar. Gebruik dus deze maand vooral om je voor te bereiden op het volgende jaar. Hoe je dat doet, lees je hier.

Werken in de tuin en op het terras

  • Ook voor de dieren begint de winter. Help hen een handje door bijvoorbeeld voeding te voorzien voor vogels. Ze zullen je meer dan dankbaar zijn.
  • Bescherm vorstgevoelige planten: opgelet met vrieskou. Bescherm je terrasplanten door ze te omwikkelen met jute of noppenfolie zodat ze warmte vasthouden. Zeer vorstgevoelige planten zet je best binnen. Zo zal je terrasplant de kou zonder problemen overleven.
  • Onderhoud paden en terrassen: houd je tuin en terras netjes door bijvoorbeeld afgevallen bladeren op te rapen. Je kan deze bladeren op de composthoop gooien maar je kan ook een aparte bak met kippengaas maken zodat de bladeren niet wegwaaien.

Bollen en bloeiende planten

  • Zet Amaryllisbollen in een pot en zet hem op een koele, lichte plaats zodat hij kan groeien
  • Zet bollen binnen: wil je bloeiende bloemen bij Kerstmis? Verhuis geprepareerde bollen zoals hyacinten en narcissen dan naar een warmere plek. Zo ben je er zeker van dat ze tijdens de feestperiode jouw huis opfleuren.