Overslaan en naar de inhoud gaan

Ijzerhard

Verbena

Ontdek de kleurrijke wereld van Verbena of ook wel bekend als Ijzerhard! Met hun prachtige bloemen en overvloedige bloei zijn Verbena-planten een ware lust voor het oog. Of je nu houdt van weelderige bloembedden, sfeervolle hangende manden of elegantie potten op je terras, er is een Verbena-variëteit die perfect past bij jouw stijl en ruimte. Van de majestueuze Verbena bonariensis met zijn delicate paarse bloemen die dansen op hoge stelen, tot de compacte en levendige Verbena x hybrida in een breed scala aan kleuren, er is eentje voor elke tuinliefhebber. Vergeet niet om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de planten te verzorgen met water, bemesting en indien nodig snoeien. Laat je betoveren door de schoonheid en veelzijdigheid van de Verbena en creëer een prachtig bloeiende omgeving waar je van kunt genieten.

Eigenschappen

Kleur
paars
Type
vaste plant
Wanneer planten
juli
-
oktober
Zon
zon
Locatie
buiten
Ph
neutraal
kalkrijk

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Ijzerhard is een bloeiende plant die het best groeit in volle zon en goed doorlatende grond. Het verkiest gematigde tot warme temperaturen en heeft goede luchtcirculatie nodig. Bescherming tegen harde wind is belangrijk. Verbena kan zowel in de tuin als in potten worden geplant en is geschikt voor bloembedden, borders, hangende manden en bloembakken. Regelmatig water geven en het verwijderen van uitgebloeide bloemen bevorderen de groei en bloei.

Cultivars (Soorten)

Er zijn verschillende soorten Verbena om uit te kiezen. Verbena bonariensis heeft paarse bloemen op lange stelen en trekt vlinders aan. Verbena x hybrida is verkrijgbaar in diverse kleuren en bloeit rijkelijk. Verbena rigida is een bodembedekker met paarse bloemen en is ideaal voor rotstuinen. Verbena canadensis heeft helderrode bloemen en vormt een dichte mat. Verbena hastata heeft paarse bloemen en groeit goed in vochtige omgevingen. Kies eens soort die past bij je voorkeuren en de groeiomstandigheden in je tuin.

Onderhoud

Om een Verbena plant goed te onderhouden, geef regelmatig water om grond vochtig te houden, maar vermijd overbewatering. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar of na de bloeiperiode. Bescherm de plant tegen vorst indien van toepassing. Houd de plant gezond en bevorder luchtcirculatie om ziekten te voorkomen. Volg deze richtlijnen voor een gezonde en bloeiende plant.

Afbeelding
Verbena