Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterbegonia

Begonia semperflorens

De Begonia semperflorens, ook bekend als de waterbegonia, is een betoverende tuin- en kamerplant die bekend staat om zijn overvloedige langdurige bloei. Met zijn weelderige bloemen in verschillende levende kleuren, zoals rood, roze, wit en oranje, voegt deze prachtige plant een vleugje kleur toe aan elke ruimte. De compacte groei en glanzende bladeren maken een ideale keuze voor vensterbanken, bloembedden, hangpotten en decoratieve potten. Bovendien si de Begonia semperflorens gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een favoriet is  onder zowel beginnende als ervaren tuiniers. Of je nu en levendige bloementuin wilt creëren of gewoon een vleugje schoonheid wilt toevoegen aan je interieur, de Begonia semperflorens is een betrouwbare en prachtige keuze die je hart zal veroveren met zijn weelderige bloemenpracht.

Eigenschappen

Kleur
rood
roze
wit
Type
perkplant (éénjarige)
Wanneer planten
mei
-
oktober
Zon
halfschaduw
Ph
neutraal
zuur

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Begonia semperflorens, ook wel bekend als de waterbegonia, is een tuin- en kamerplant die groeit bij helder, indirect licht. Als je de plant binnen plaatst, zorg dan voor een kamertemperatuur van 18°C en vermijd tocht. Geef regelmatig water om de grond gelijkmatig vochtig te houden.

Cultivars (Soorten)

Begonia semperflorens is een soort begonia die continu bloeit en er zijn verschillende variëteiten en soorten beschikbaar. Populaire soorten zijn onder andere de 'Cocktail Series' met verschillende bloemkleuren, de grotere 'Super Olympia' met opvallende kleuren, de 'Solenia Series' met compacte groeiwijze en levendige bloemkleuren, en de unieke 'Gryphon' met decoratieve zilvergrijze bladeren. Kies een variëteit die past bij je smaak en de groeiomstandigheden, en geniet van de langdurige bloei van Begonia semperflorens.

Onderhoud

Het onderhouden van een Waterbegonia is eenvoudig. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht  en vermijd direct zonlicht. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd overbewatering. Snoei regelmatig om een compacte groei te bevorderen. Bescherm de plant tegen tocht en extreme temperaturen. Breng de plant binnen tijdens de vorstperiodes en geef hem een koele rustperiode. volg deze richtlijnen en geniet van de prachtige bloei van je Begonia semperflorens.

Dit wist je nog niet:

  • De plant is niet bestand tegen kalk, geef daarom regenwater en geen kraanwater.
Afbeelding
Begonia semperflorens