Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeelavendel - lamsoor - statice

Limonium platyphyllum

Maak kennis met de prachtige Limonium platyphyllum, ook bekend als Zeelavendel, lamsoor of statice, een sierplant die bekend staat om zijn weelderige uitvoering en betoverende schoonheid. Met zijn brede, golvende bladeren en delicate bloemen in een scala aan kleuren, brengt deze plant een gevoel van elegantie en verfijning naar elke ruimte. Of je nu op zoek bent naar een opvallende toevoeging aan je tuin, een betoverend boeket wilt creëren of een vleugje kleur en textuur aan je interieur wilt geven, de Limonium platyphyllum is een betrouwbare keuze. Ontdek de veelzijdigheid en visuele pracht van deze bijzondere plant en laat je verrassen door zijn weelderige uitvoering.

Eigenschappen

Kleur
blauw
Type
vaste plant
Grootte
70
Wanneer planten
juni
-
augustus
Zon
zon
Locatie
buiten
Extra
wintergroen
winterhard

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Zeelavendel is een sierplant afkomstig uit de kustgebieden van de Middellandse Zee. Deze plant heeft veel zonlicht nodig, groeit goed in vochtige omstandigheden en verkiest goed doorlatende grond. Plaats de plant op een zonnige locatie. Zorg voor een vochtige omgeving, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien. Bescherm het tegen strenge vorst en verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren. Met de juiste zorg is de Zeelavendel een prachtige aanvulling op een tuin, vooral in de buurt van de kust.

Cultivars (Soorten)

Het geslacht Limonium, omvat verschillende soorten planten. Enkele bekende soorten zijn Limonium sinuatum met kleurrijke bloemen, Limonium latifolium met brede bladeren en Limonium bellidifolium met buisvormige bloemen. De kenmerken en beschikbaarheid van Limonium-soorten kunnen variëren afhankelijk van je locatie en klimaat. Raadpleeg lokale bronnen voor specifieke informatie over Limonium-soorten die geschikt zijn voor jouw regio.

Onderhoud

Zeelavendel wordt over het algemeen op vergelijkbare wijze onderhouden. Plaats de plant op een zonnige locatie met goede afwatering. Geef matig water en vermijd dat de grond volledig uitdroogt. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren en snoei de bloemstelen na de bloei. Bescherm de plant tegen strenge vorst indien nodig. Raadpleeg specifieke informatie over de soort Limonium die je hebt of vraag advies bij een lokale kwekerij voor gerichte verzorgingsinstructies.

Dit wist je nog niet:

  • Kleine voiletblauwe bloempjes bloeien aan een lange en sterk vertakte stengel. De bloemen kun je drogen, zo blijven ze lang mooi in een droogboeket.
Afbeelding
Limonium