Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlijtig liesje

Impatiens sp.

De Latijnse benaming Impatiens staat voor ongeduldig. Deze plant wordt omschreven als ongeduldig, eens de zaden rijp zijn vliegen ze alle kanten uit.

Het is als jong plantje een zeer sterke plant die blijft bloeien tot de eerste nachtvorst. De bloemen zorgen voor een mooi kleurcontrast en zijn verkrijgbaar in roze, rood, wit, geel, blauw, oranje en als tweekleurige. Het zijn kleine bloemetjes die bestaan uit acht blaadjes.

Eigenschappen

Kleur
meerkleurig
Type
perkplant (éénjarige)
Grootte
30
Wanneer planten
april
-
september
Zon
halfschaduw
Locatie
buiten
Bloem
klein, zeer bloeirijk

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Het vlijtig liesje plaats je best in de halfschaduw op een windstille plaats. Zorg dat de bodem altijd vochtig is en geef ze elke dag water. Als je deze plant als hangplant gebruikt geef je ze best wat vaker water omdat ze dan meer in contact komen met zon en wind. De bladeren verkleuren geel bij teveel zonlicht en kunnen ook niet goed tegen wind. Bij teveel wind gaan ze uitdrogen. 

Onderhoud

Zorg dat ze elke dag water krijgen en hun bodem vochtig blijft. Ze mogen niet in de volle zon staan maar hebben wel elke dag zon nodig. Plant de zaden pas vanaf half mei anders komen ze niet uit doordat ze niet winterhard zijn. Als je ze plant zorg je best al voor een grote pot of bloembak zodat ze voldoende ruimte hebben om te kunnen groeien. 

Afbeelding