Overslaan en naar de inhoud gaan

Mexicaanse heide

Cuphea hyssopifolia

Met zijn charmante verschijning en overvloedige bloemen is de Cuphea hyssopifolia, ook wel bekend als de Mexicaanse heide, een prachtige toevoeging aan elke tuin. Door zijn compacte en dichte groei vormt deze groenblijvende plant een perfecte bodembedekker of randbeplanting. De Cuphea hyssopifolia staat bekend om zijn kleien, smalle bladeren en zijn bloemenpracht, variërend in kleuren van lila, paars en roze tot wit. Deze veelzijdige plant  groeit het beste in volle zond tot schaduw en vereist weinig onderhoud. Of je nu een kleurrijke border wilt creëren of een vleugje vrolijkheid aan jet tuin wilt toevoegen, de Cuphea hyssopifolia is een betrouwbare keuze die je tuin tot leven zal brengen.

Eigenschappen

Kleur
paars
wit
Type
perkplant (éénjarige)
Wanneer planten
juni
-
oktober
Zon
zon
Locatie
buiten

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Cuphea hyssopifolia, ook wel bekend als de Mexicaanse heide, is een groenblijvende plant die groeit in volle zon tot lichte schaduw. Plaats het op een goed doorlatende bodem en geef regelmatig water. Het is geschikt voor gematigde tot warme klimaten en vereist weinig onderhoud. Met zijn compacte formaat en overvloedige bloemen is Cuphea hyssopifolia een prachtige aanvulling op elke tuin of landschap.

Cultivars (Soorten)

De Mexicaanse heide is verkrijgbaar in verschillende variëteiten en cultivars. Populaire soorten zijn onder andere 'Allyson' met lila-roze bloemen, 'Compacta' met paarse bloemen en compacte groei, 'White' met witte bloemen, 'Lilac Wonder' met langdurige lila bloei, 'Purple Passion' met intense paarse bloemen, en 'Pink Star' met opvallende roze bloemen in sterachtige vorm. Deze variëteiten voegen allemaal kleur en schoonheid toe.

Onderhoud

Het onderhouden van Cuphea hyssopifolia is eenvoudig. Geef de plant regelmatig water, zorg voor voldoende zonlicht, en snoei indien nodig in het voorjaar. Bemesting is meestal niet nodig, tenzij de groei traag is. Bescherm de plant tegen vorst in koudere klimaten. Met deze zorg zal Cuphea hyssopifolia gezond blijven en volop bloeien, waardoor je tuin wordt verfraaid met zijn prachtige bloemen.

Afbeelding
Cuphea hyssopifolia