Overslaan en naar de inhoud gaan

Wormkruid

Tanacetum coccineum

Welkom in de betoverende wereld van Tanacetum coccineum, beter bekend als de Wormkruid! Met zijn levendige bloemkleuren en elegante uitvoering voegt deze vaste plant een ware pracht toe aan elke tuin. Of je nu smacht naar levendige tinten van felrood en zachtroze, of liever gaat voor de klassieke schoonheid van wit, er is een overvloed aan variëteiten om uit te kiezen. Met hun compacte groeiwijze zijn ze perfect voor zowel borders als rotstuinen. Bovendien is het onderhoud van de plant een plezier, met regelmatig water geven, bemesten en snoeien om deze schoonheid in topconditie te houden. Of je nu een ervaren tuinier bent of een beginnende enthousiasteling, ontdek de veelzijdige en fascinerende wereld van Wormkruid en laat je tuin opbloeien met zijn prachtige uitvoering.

Eigenschappen

Kleur
rood
roze
wit
Type
vaste plant
Zon
zon
halfschaduw
Locatie
buiten
Extra
winterhard
Ph
neutraal

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Wormkruid is een mooie vaste plant met prachtige bloemen. Het groeit het beste in indirecte zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is raadzaam om het te beschermen tegen harde wind en voldoende ruimte te geven om te groeien. Over het algemeen is het winterhard, maar in regio's met strenge winters kan het extra bescherming nodig hebben. Plaats de plant op een zonnige locatie met goede afwatering, geef het wat beschutting en zorg voor voldoende ruimte voor optimale groei.

Cultivars (Soorten)

Tanacetum coccineum heeft verschillende soorten en cultivars met variërende kleuren en groeiwijzen. Enkele populaire keuzes zijn 'Robinson's Red' met felrode bloemen, 'James Kelway' met zachtroze bloemen, 'Eileen May Robinson' met helderrode bloemen en 'Single White' met witte bloemen. Deze planten kunnen worden gebruikt om levendigheid en diversiteit toe te voegen aan bloembedden, borders en rotstuinen. Kies een cultivar op basis van je persoonlijke voorkeur en de gewenste kleurencombinaties in je tuin.

Onderhoud

Het onderhoud van Wormkruid is eenvoudig. Zorg voor regelmatig water geven zonder wateroverlast, bemest de plant in het voorjaar, snoei na de bloei en controleer op plagen. Breng indien nodig winterbescherming aan. Met deze basiszorg kun je ervoor zorgen dat het gezond blijft en prachtige bloemen produceert.

Afbeelding
Tanacetum coccineum