Overslaan en naar de inhoud gaan

Er is een bloem voor elke mama!

Geen beter cadeau voor Moederdag dan een boeket of plant die je eigenhandig hebt gekozen. We geven je graag tips om je geschenk een persoonlijke toets te geven!

Welke bloem of plant past bij jouw mama?

  • Dromerige types houden van kleinere bloemen zoals Lysianthus, trosanjers en roosjes.
  • Creatieve mama’s kijken ook naar de verpakking. Mooie linten en zelfgemaakte kaartjes mogen dus niet ontbreken. Helemaal origineel is een leuke foto toevoegen of een gepersonaliseerde pot maken.
  • Hippe mama's met de benen stevig op de grond waarderen strakke boeketten, liefst met grote bloemen. Denk maar aan lelies of pioenen.
  • Klassiekere types zijn in hun nopjes met statige, weelderige boeketten. Ga voor lichte tinten en soorten als rozen of hortensia's. Werk met ton-sur-tonkleuren.
  • Natuurbewuste types houden van typische seizoenstoppers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de imposante pioenrozen? 

Baseer je op haar lievelingskleur

Als je de lievelingskleur kent van je mama, ben je al een heel eind op weg. Je florist geeft je graag suggesties bij je zoektocht naar het perfecte bloemetje of plantje.

Geurende bloemen zijn altijd een hit

Houdt je mama van een lekker geurtje? Kies dan voor geurende rozen of lelies. Maar er zijn ook geurende kamerplanten zoals de Stephanotis of Gardenia.

Onderweg

Bloemen en planten houden niet van temperatuurschommelingen. Een plotse overgang van een koele winkel naar een bloedhete auto is geen goed idee. Laat ze dus niet te lang in de auto staan. Belangrijk om te weten: een boeket kan nooit langer dan een uur zonder water! Na een uur komt er lucht in de stengels en verkort het leven van je bloemen aanzienlijk. De beste manier om een boeket over een grote afstand te transporteren is het tijdens de rit in een emmer met een bodempje water zetten. Eventueel kan je je florist ook vragen om het in een passend vaasje te verpakken.