Overslaan en naar de inhoud gaan

Bromelia

Bromelia sp.

Spannende vormen, tropische kleuren, met Bromelia haal je het mooiste uit het regenwoud in huis. Als een vrolijke, kleurige vlam groeit bromelia uit een groene fonteinvorm. Sterk en flamboyant van uiterlijk.

En ze mogen er dan heel exotisch uitzien, kasplantjes zijn het niet: Bromelia is makkelijk in de omgang, blijft heel lang mooi (tot wel 6 maanden!) en is supersterk, dus ook geschikt voor beginnende groene vingers.

Eigenschappen

Kleur
geel
paars
rood
tweekleurig
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen
Bloem
trechters, kelken, veren, lepels of een wirwar aan sprieten
geel, paars, rood of tweekleurig

Belangrijke zaken om te weten

Cultivars (Soorten)

Guzmania, Aechmea, Tillandsia, Vriesea en Ananas zijn echte statementplanten in je huis, door hun opvallende vormen en knalkleuren. 

Onderhoud

Makkelijk in onderhoud, 1 keer per week water geven.

Dit wist je nog niet:

Bromelia is het schoolvoorbeeld van 'design by nature'. Trechters, kelken, veren, lepels of een wirwar aan sprieten – ze hebben het allemaal te bieden. Die sterke vormen maken het perfecte planten voor de huidige interieurtrend waarin het decor rustig is, maar wel een paar blikvangers staan om het gezellig te maken.

Voor een fris en eigentijds effect maak je een nieuw evenwicht door als basis mannelijke vormen in vrouwelijke kleuren te gebruiken én andersom.

Afbeelding