Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuinplanten

Tuinplanten maken je tuin compleet. Bomen, hagen, struiken, klimplanten, vaste planten... een tuinplant zorgt voor sfeer en kleur in je tuin. Ontdek hier alles over de verschillende soorten tuinplanten, hoe je ze moet verzorgen en hoe je buitenplanten moet snoeien.

Bomen

Elke tuin verdient een boom. Een kleine boom in je voortuin, een grote, statige boom die de show steelt in de achtertuin, of een fruitboom waar je letterlijk de vruchten plukt van je harde werk… Alles kan. 

 

Bekijk alle tips over bomen

Image
Anna Paulownaboom in bloei
Image
Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'
Image
Vogelkers
Image
Zomereik

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn planten die snel groeien maar van nature vrij laag blijven. Ze bedekken als het ware de bodem. Bodembedekkers groeien graag in de schaduw.

 

Bekijk alle tips over bodembedekkers

Coniferen

Coniferen zijn winterhard en meestal groenblijvend. Het zijn sterke planten die op elke soort grond groeien. Coniferen zijn blikvangers in de tuin omdat ze zorgen voor kleur. Ze zijn bovendien in tal van soorten en vormen te verkrijgen én snoeien.

Tuin met taxus

Haagplanten

Hagen geven structuur aan jouw tuin. Daarnaast zorgen ze ook voor een natuurlijke afscheiding.

 

Bekijk alle tips over hagen

Heesters of struiken

Heesters of struiken zijn houtige, winterharde planten die vanaf de bodem vertakken. De camelia is één van de populairste heesters omwille van haar prachtige bloemen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de hortensia's en rozen die publieksliefhebbers zijn.

 

Bekijk alle tips over struiken en heesters

Image
Rozen op het balkon

Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om een lelijke muur of een saaie schutting wat op te vrolijken.

 

Bekijk alle tips over klimplanten

Siergrassen

Siergrassen vragen weinig onderhoud en zijn het hele jaar door decoratief. Handig toch? Je hoeft je grassen maar één keer per jaar te missen, bij de overgang van februari naar maart.

Bekijk alle tips over siergrassen

Vaste planten

Vaste planten zijn onmisbare tuinplanten. De wortels van deze planten overleven de winter. Je kan ze opdelen in bladverliezende vaste planten en winterharde vaste planten. Vaste planten met bloemen komen het meeste voor in borders.

Bekijk alle tips over vaste planten

 

Balkon- of terrasplanten

Breng wat kleur op je terras met terrasplanten. Zomerbloeiers fleuren jouw zomerse dagen nog meer op, in de winter vertrouw je op winterharde terrasplanten. Laat je inspireren door de volgende artikels.

Voorjaar

Najaar

 

Bekijk alle tips over terrasplanten

Image
Zomerse bloembakken
Image
Verbena in bloembak
Image
Winterse bloembakken met najaarsplanten
Image
Winterse bloembakken met najaarsplanten (2)

Vijverplanten

Vogels komen er drinken, kikkers en insecten leggen er hun eitjes in, libellen jagen er op muggen… Een vijver bruist van leven. Natuurlijk mogen vijverplanten niet ontbreken.

Bekijk alle tips over vijverplanten