Overslaan en naar de inhoud gaan

Anthurium

Anthurium sp.

Anthuriums zijn één van de meest geliefde kamerplanten. Mooi om te zien, gemakkelijk om te onderhouden en een hele persoonlijkheid in huis, die in wit een serene indruk maakt, terwijl de felgekleurde soorten juist een levendige uitstraling hebben.

Hoewel het gekleurde deel door de meeste mensen voor de bloem wordt aangezien, is dat gewoon een gekleurd schutblad. De bloemetjes van Anthurium zijn namelijk heel klein en bevinden zich allemaal op de kolf.

Eigenschappen

Kleur
geel
groen
oranje
paars
rood
tweekleurig
wit
Grootte
50
Giftig
het jonge blad en de kolf zijn giftig
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen
Bloem
kleine bloemetjes op kolf, met gekleurd schutblad

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De anthurium plaats je op een zonnige plaats zonder direct zonlicht. Wanneer de plant te weinig licht krijgt zal hij minder snel nieuwe bloemen maken en zullen bloemen groen kleuren. Door direct zonlicht krijgt de plant bruine randen of een gele gloed op bloemen en bladeren. 

Cultivars (Soorten)

Anthurium behoort tot de familie van de Araceae (aronskelkachtigen) waartoe ook bloeiende planten als Spathiphyllum en Zantedeschia behoren. Door de overeenkomst in de opbouw van de bloemen behoren ze allemaal tot dezelfde groep. Die kent ook veel bladplanten, allemaal kenmerkend door de aar (spadix) en het schutblad (spatha), waarmee ze bloeien. Soorten als Alocasia, Caladium, Dieffenbachia, Monstera, Philodendron en Epipremnum zijn bekende decoratieve bladplanten.

Onderhoud

De anthurium geef je 2 x per week water en bemest je 1 x om de 3 weken. 

Afbeelding